1326 İsrailli zorla Mescid-i Aksa'ya girdi

Kasım ayında bin 326 İsraillinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna zorla girdiği bildirildi.

1326 İsrailli zorla Mescid-i Aksa'ya girdi
1326 İsrailli zorla Mescid-i Aksa'ya girdi
GİRİŞ 03.12.2016 22:27 GÜNCELLEME 03.12.2016 22:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kudüs'teki Harem-i Şerif'in de yönetiminden sorumlu olan İslami Vakıftan yapılan açıklamada, geçen ay bin 326 İsraillinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna zorla girdiği, bunlardan 996'sının Yahudi yerleşimci, 182'sinin Yahudi öğrenci, 148'nin de polis olduğu belirtildi.

Mescid-i Aksa'nın avlusuna Yahudilerin zorla girişi, avlunun batı tarafında yer alan Fas kapısından (el-Meğaribe) gerçekleşiyor. Cuma ve cumartesi hariç her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez polis korumasında düzenlenen baskınlar nedeniyle Yahudilerle Filistinli cemaat arasında gerginlik yaşanıyor.

İsrail eski Başbakanlarından Ariel Şaron'un 2000'de Aksa'ya polis eşliğinde düzenlediği baskının ardından İkinci İntifada (ayaklanma) patlak vermiş, bunun üzerine İslami Vakıf yetkilileri Müslüman olmayanların Harem-i Şerif'e düzenlediği ziyaretleri askıya almıştı. İsrail polisi ise 2003'ten itibaren İslami Vakıfın onayı olmadan Yahudileri Aksa'nın avlusuna alıyor.

Ürdün Vakıflar Bakanlığına bağlı olan Kudüs'teki İslami Vakıfın yetkilileri, İsrail polisinden, 2003'ten beri süren baskınlara son vermesini talep ettiklerini ancak netice alamadıklarını belirtiyor.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.


 

 

YORUMLAR 4
  • lazim deyil 7 yıl önce Şikayet Et
    ey kutlu mescit birazdaha sabir.zafer yakindir.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek Ömerin ve Selahaddin Eyyubinin Kudüse girdiği gibi biz de elimizi kolumuzu sallayarak gireceğiz.
    Cevapla
  • MEHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    lan ne melun bi milletsiniz kışkırtmadan duramıyonuz en ufak bi olayda da kaçacak delik bulamıyonuz lanetli millet sonunuz kuruması çok yakındır akıllı olun
    Cevapla
  • Z. Türker 7 yıl önce Şikayet Et
    Mescid-i Aksa İslam'ın şu andaki en önemli kalesidir. Allah korusun orası düşerse her yer düşer. Bu kaleyi sahipsiz bırakmamalıyız. Mescid-i Aksa ziyareti üzerimize bir farzdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı