223 STK'dan BM'ye Suriye çağrısı

Dünya genelinde faaliyet gösteren 5 kıtadan, 223 sivil toplum kuruluşu New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na Suriye konusunda acil toplantı çağrısı yaptı.

223 STK'dan BM'ye Suriye çağrısı
223 STK'dan BM'ye Suriye çağrısı
GİRİŞ 04.12.2016 11:04 GÜNCELLEME 04.12.2016 11:04

Dünya genelinde faaliyet gösteren 5 kıtadan, 45 farklı ülkeden 223 sivil  toplum kuruluşu New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na  Suriye konusunda acil toplantı çağrısı yaptı.

Dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen içerisinde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da olduğu sivil  toplum kuruluşları New York’ta 1 Aralık 2016 tarihinde bir basın açıklaması yaparak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na Suriye konusunda acil toplantı çağrısı yaptı. BM’nin Suriye’de insanları koruma yetersiz kaldığını belirten katılımcılar, BM’nin en önemli görevinin barış olduğunu ve bu konuda daha fazla çalışmaları gerektiğini belirttiler.

Action Aid International, Amnesty International, Asia Forum for Human Rights and Development (FORUM-ASIA), Brazilian Association of NGOs (ABONG), CARE International, Cairo Institute for Human Rights Studies (CIHRS), Human Rights Watch, International Rescue Committee, Global Centre for the Responsibility to Protect, Oxfam, Save the Children, Pan-African Lawyers Union, Physicians for Human Rights (PHR), World Vision gibi dünya çapında faaliyette bulunan kurumların da olduğu 223 sivil toplum kurumu yayınlanan deklarasyona imza atarak BM’e Suriye konusunda acil toplantı çağrısı yaptı.

Dünyanın önde gelen kurumlarının da içinde olduğu toplantıda Suriye’de bir insanlık dramı yaşandığını, gözlerimizi kapatarak Halep’te ve Suriye’de yaşanan gerçeklere duyarsız kalınamayacağını belirten katılımcılar, Suriye’de savaş suçu işlendiğini ve masum insanların öldürüldüğünü açıkladılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!