Fidel Castro'nun vasiyetini açıkladı

25 Kasım'da 90 yaşında vefat eden Küba devrimi lideri Fidel Castro'nun cenaze töreni Küba'nın Santiago de Cuba kentinde başladı.

Fidel Castro'nun vasiyetini açıkladı
Fidel Castro'nun vasiyetini açıkladı
GİRİŞ 04.12.2016 17:13 GÜNCELLEME 04.12.2016 17:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun külleri, yaklaşık 50 yıl önce devrimin başladığı Santiago de Cuba kentine getirildi. Tüm dünyanın izlediği cenaze töreni Türkiye saati ile 15.00'da başladı. Küba Ordusu törenin başlangıcında Castro'yu selamlamak için 21 top atışı yaptı.

Küler burada Santa Ifigenia mezarlığında, Küba'nın ulusal kahramanı Jose Marti'nin mozolesinin yanına defnedilecek. Defin töreni Türkiye saatiyle 20.00'de sona erecek. Küller, başkent Havana'dan Santiago'ya 4 gün süren bir yolculuktan sonra ulaşmıştı. Böylece 25 Kasım'da 90 yaşında vefat eden Fidel Castro'yu anmak için 9 gündür süren ulusal yas süreci de sonlanmış olacak.

VASİYETİNİ AÇIKLADI

Santiago'daki Devrim Meydanı'nda cumartesi günü Fidel'in anmak için toplanan on binlerce kişiye hitap eden Küba Devlet Başkanı Raul Castro "Burada Fidel'in naaşı önünde vatanı ve sosyalizmi savunacağımıza yemin ediyoruz" dedi.

Sözlerini "O bize her türlü sorunun, tehdidin ve karışıklığın üstesinden Küba'da sosyalizmi inşa etmeye olan sarsılmaz kararlılığımızla gelebileceğimizi gösterdi" diye sürdüren Castro, Küba'da hiç bir yere Fidel Castro'nun büstünün yapılmaması ve adının sokaklara verilmemesi için Küba Parlamentosu'ndan bir kanun geçirileceğini söyledi. Castro "Devrimin lideri her türlü 'kişi kültü' dışavurumunu reddetmişti" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • YoranAdam 7 yıl önce Şikayet Et
    "Küba'da hiç bir yere Fidel Castro'nun büstünün yapılmaması ve adının sokaklara verilmemesi için Küba Parlamentosu'ndan bir kanun geçirileceğini söyledi." Kemal Reis bunlari duymasin :)
    Cevapla
  • raoc 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kemalistler duymasın, onların çoğu da sosyalist ama ellerinden gelse ağrı dağını yontar heykel yaparlar. 2 sokaklı bir ilçenin bir caddesi Atatür diğeri cümhuriyet... Memlekette herşeye onun adını vermeye çalışıyorlar ya bu onlarının ideallarinin küçüklüğünü gösteriyor. Doğrusu Castro bunların yanında Adammış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço