Yunanistan darbeci askerleri iade ediyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki temyiz mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan askerlerden üçünün Türkiye'ye iade edilmesine karar verdi.

GİRİŞ 06.12.2016 15:52 GÜNCELLEME 06.12.2016 16:55
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminde silahlarını millete çeviren darbeci hainler, halkın sokaklara inmesinden sonra helikopterle Yunanistan'a kaçmıştı.

3'Ü İADE EDİLECEK, 3'Ü EDİLMEYECEK

Atina'daki temyiz mahkemesi,dün 8 darbeci askerin 3'ünü Türkiye'ye iade etmeme kararı almıştı. Aynı mahkeme bugün, kalan 5 darbeciden 3'ünün iade edileceğini açıkladı. Mahkeme, kalan iki askerle ilgili kararını ise Perşembe günü verecek.

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dün darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinden bazılarının iade edilmesi talebini reddeden Yunanistan, Ankara'nın tepkisini çekmişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Atina'daki temyiz mahkemesinin kararını, "Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir" sözleriyle değerlendirmişti.

YORUMLAR 100
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    kısasa kısas arkadaş. bu Yunanlılar darbeden çok çekmemişler galiba. Birgün bize de sıra gelir, o günler çok yakın. daha bu iyi günleriniz Yunanistan. Alamanlar sizi iyice dibine kadar satın alacak. o zaman tam hapı yutacaksınız. ayılmamak üzere IMF ve Alman kıskacında kıvrım kıvrım kıvranacaksınız. Biz de buradan seyredeceğiz.tıpkı bize 15 Temmuzda yaptığınız gibi.
    Cevapla
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    vermesinler bakalım. bizlerle görüşmek isteyecek günler çok uzak değil. o zaman bu ve benzeri hainlerin hesabını verirler inşallah... ancak, bu yaptıklarını bir bir not etmemiz lazım...
    Cevapla
  • TALHA 7 yıl önce Şikayet Et
    acaba bu iade edilecek olan bu 3 hain, ''Graham Fuller'' i görmedim duymadım biliyorummu diyecek,enteresan bir durum,yunanistanın bu 3 haini teslim etmesi fizik kurallarına aykırı
    Cevapla
  • turu 7 yıl önce Şikayet Et
    8 kişiydi 6 kişiden bahsediliyor avrupa yunanistanda dahil bütün teröristlerin merkezi vermezlerrr
    Cevapla
  • Ergin 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatanina ihanet eden ler de ne beklenir hepsi besleme tek bayrak tek yürektir türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!