Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir yolcu uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra kayboldu.

GİRİŞ 07.12.2016 15:07 GÜNCELLEME 07.12.2016 17:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

akistan Uluslararası Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, başkent İslamabad yakınlarında düştü.

Kuzeydeki Chitral'dan başkent İslamabad'a doğru havalanan uçaktan haber alınamadığı bilgisinden dakikalar sonra, uçağın düştüğü açıklandı.

47 yolcunun bulunduğu uçak, yerel saatle 16.30'da Havelian kenti yakınlarına geldiğinde radar ekranından çıktı. Yerel yetkililer, PK-661 sefer sayılı uçağın Çarşamba günü öğleden sonra kuleyle irtibatını yitirdiğini bildiriyor.

Görgü tanıkları, Havelian yakınlarında düşen uçaktan koyu bir duman bulutunun yükseldiğini aktarıyor. Birçok yanmış cesedin etrafa saçıldığını belirten görgü tanıkları, kurtulan olmadığını söylüyor.

Kazanın gerçekleştiği yer, başkent İslamabad'a yakın bir nokta.

Yerel Geo televizyonu, uçağa binen yolcuların listesini yayınladı. Kanalın paylaştığı listede 42 yolcunun ismi bulunuyor. Bu listeye göre, uçakta beş de mürettebat bulunuyordu.

EKİPLER ENKAZI ARIYOR

Arama kurtarma ekipleri, uçağın enkazının bulunduğu noktaya doğru yola çıktı. Ordu birlikleri, bölgeye helikopterle ulaşmaya çalışıyor.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir Airbus A300 uçağı, 1992 yılında Nepal'in başkenti Katmandu'da düşmüş ve 167 kişi ölmüştü.

Son büyük uçak kazası ise altı yıl önce gerçekleşmişti. Karaçi'den İslamabad'a doğru havalanan özel bir havayoluya ait yolcu uçağının düşmesiyle 152 kişi can vermişti.

YOLCULAR ARASINDA ÜNLÜ SANATÇI DA VARDI

Yolcular arasında Pakistanlı eski pop şarkıcısı Cüneyd Cemşid ve ailesinin de olduğu belirtildi.

YORUMLAR 40
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Gülden eryiğit,bir hadiste kasedien avrupa ve anadolu yakasn sy altından bağalayan kuru yoldan(yani marmaray kastediliyor hadiste)mehdi as m öğrencilerinin geçeçeğini,mehdi as'mın öğrencilerinin marmarayı kullanabileceğini yazıyor hadiste. Yani suriyde olan ldu,olanlar mehdi zuhurnu yaklaştırıyor.Bizim yapmamız gereken bu öğrencilerden olmak.Yani mehdi as ortam hazırlamaktır.Zate TSK fırat için uğraşıyor.Ama bnu mehdye hizmet ettiğini bilmeden yapıyor.Cenabı hak birlerini vesile kılıyor.Bu daha sonra anlaşlacak.Mesela başkanlık sistemi mehdi as oram hazırlayan bir gelişmedir.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Gülden eryiğit,diyeceksinki bana,mehdinin şuan yaşadığını fakat zuhrunun belki 20-30 yıl sonra da olabileceini söylüyosunuz fakat yaşlanmazmı? İşte cenabı hak mehdi as yaşlandrmıyor.Hiç yaşlanmıyor.Şuan nerde bilemeyiz.Mekkede yaşadığna dair hadisi var ama türkiyeye de zuhur etmeden gelecek,diye biliyoruz.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    glden,hepimiz mehdi as mın zuhrunu bekliyoruz,öyle deil mi?Şuan yaşıyor mübarek.Mahmut efendi hazretleri söylemişti yaşadığını.Yani şuan yaşadığı durumunu ben kafamdan uydurmyorum.Allah cc. dostları evliyalar yalan söyleyemeceklerine göre ,şuan yaşıyor.İnşallah ölmeden görürüz.Ama zuhuru(yani tekbir getirmesi,tekbir ile göreve başlayacak,daha tekbir getirmemiş)ne zaman olur bilemeyiz.50 sene sonra mı olur bilmem.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuyla ilgili en can alıcı kaynaklarıyla gözler önün sereceğim çarpıcı noktalar vardır.Bunların hepsini yazamam.En can alıcı nktlar sözlü olarak daha anlaşılır ima edilir anca.Bazı tarafları yazıyla yazıyor ama yazıya döküldüğünde tam anlaşılmasını sağlamanın çok zor olduğu noktalar var.Bu noktalar yazamadığım için bazı yormcular hemen önyargılı olup beni eleştiriyorlar.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bneim burda suriyeli muhalifleri aceleci gördüm hep.Çünkü hemen silaha sarılmak esadın birliklerin çok kızdırdı.Bana göre yavaş yavaş müzakereler olmalıydı.Esad rejimi baskıcı olabilir ama en azından tepelerine bomba yağdırmasndan daha iyiydi.Zaten esad bir ara türkiyeye akdenize tatile geldi.O zamanlr reform sözleri verdi.Fakat esad bu sözleri verirken zamana yayacaz.6 ay içinde garanti veremem dedi.Sonra noldu işte hadisi şerifte yazılanlar bir birgerçekleşti.Demekki kader buymuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu