ABD: 2017'de en büyük tehdit bu çatışma!

ABD Dış İlişkiler Konseyi, ülkenin ulusal güvenlik ve çıkarlarına yönelik muhtemel tehditleri listelediği 'Önleyici Öncelikler Araştırması-2017'yi yayınladı.

ABD: 2017'de en büyük tehdit bu çatışma!
ABD: 2017'de en büyük tehdit bu çatışma!
GİRİŞ 14.12.2016 18:55 GÜNCELLEME 14.12.2016 18:56
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Bu yıl 9.'su yayınlanan raporda, Rusya ile NATO arasında yaşanabilecek muhtemel bir askeri çatışmanın 2017 yılında ABD için en büyük tehdidi oluşturabileceği ifade edildi.

TEHDİDİN ETKİSİ: YÜKSEK, GERÇEKLEŞME İHTİMALİ: ORTA

Önleyici Öncelikler Araştırması-2017'yi hazırlayan uzmanlar, Rusya ile bir NATO ülkesini karşı karşıya getirecek silahlı çatışmayı tehdit kategorisinin 1. sırasına koyarken bu tehdidin etkisi 'yüksek', gerçekleşme ihtimali ise 'orta' olarak tanımlandı.

Raporda, "Moskova'nın Doğu Avrupa'da izleyeceği saldırgan tutum sonucunda Rusya ile NATO üyeleri arasında kasıtlı ya da istenmeyen bir çatışma çıkabilir" denildi.

SİBER SALDIRI VE TERÖR SALDIRISI RİSKİ ÜST SIRALARDA

Nükleer denemelerine devam eden Kuzey Kore ise tehdit listesinin 2. sırasında yer aldı. ABD'nin önemli altyapılarına yönelik olası bir siber saldırı da en büyük 3. tehdit olarak algılandı. ABD veya müttefik bir ülkede gerçekleşecek ve büyük can kaybına yol açacak bir terör saldırısına bu kategorinin 4. sırasında yer verildi.

YORUMLAR 50
  • murad 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD bölünecek diyenler: "ölmü gösterip hastalıpa razı etme" yöntemiyle dünyaya daha da saldıracaklar "bak bölünürüz, destek olun" diyecekler
    Cevapla
  • tarafsız 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence tarafsız kalmak en mantıklısı
    Cevapla
  • Milliyetçiyiz biz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğuda Milyonlarca masum insanın kanına gireceksin, Bu masum insanların ahı elbet bir gün çıkacaktır..
    Cevapla
  • kartal 7 yıl önce Şikayet Et
    natoyla rusya savaşırsa tarafsız kalalım. nato bize ne zaman yardım ettiki. hatta köstek oldu. nato ülkelerinin tamamı bize düşman. geçti artık o kore maceraları neyin ne olduğunu anladık.
    Cevapla
  • Feraset 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye tarafsız olalım ki? Bizzat Rusya ve Çinin yanında yer alalım. Batı dünyası bizim için bitmiştir.
    Cevapla
  • ahmettt.. 7 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş benim anlamadığım şu madem göz göre göre abd bizim için büyük tehdit hala ne diye şu incirlik üssünde bu adileri barındırıyoruz .neden bunların atmıyoruz kendi topraklarımızda bilen varsa kütfen bana açıklayabilirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor