Katar basınından Türkiye’ye tam destek

Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Katar Emiri El-Sani'nin ziyareti, Katar basınında geniş yer buldu.

Katar basınından Türkiye’ye tam destek
Katar basınından Türkiye’ye tam destek
GİRİŞ 19.12.2016 12:50 GÜNCELLEME 19.12.2016 12:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Katar Emiri Temim bin Hamed El-Sani ve Katarlı yetkililerin ziyareti Katar basınında da geniş yankı uyandırdı.

Katar'da yayın yapan gazeteler, iki ülkenin kardeş ve dost olduğuna vurgu yaparak imzalanan anlaşmalara ilişkin detaylara da yer verdi. Gazetelerde en çok dikkati çeken başlık ise, "Türkiye'ye zarar veren, bize zarar verir" ifadeleri oldu.

EL-SANİ KARDEŞİ ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Katar gazetesi El-Arab, "Katar Emiri ve Erdoğan, uluslararası topluma Halep'teki katliamın durması için baskı yapma çağrısında bulundu" başlığıyla servis ettiği haberinde şu ifadelere yer verdi: "Katar Emiri Temim bin Hamed El-Sani, kardeşi ve dostu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Trabzon'a gitti".

İki liderin görüşmede Türkiye ve Katar ilişkilerinin yanı sıra, bölgesel konuları ele aldığı belirtildi. Erdoğan ve El-Sani'nin Suriye ve özellikle Halep'teki son durumu konuştuğu ifade edilirken, Esed rejimi ve yandaşlarının Halep'te yaptığı soykırıma artık son vermesi gerektiği vurgulandı. Erdoğan ve El-Sani'nin, Suriye'nin yanı sıra Filistin, Irak, Libya ve Yemen'i de konuştuğu kaydedildi.

TÜRKİYE’Yİ ETKİLEYEN BİZİ ETKİLER

Katar merkezli yayın yapan El-Raya gazetesi, Katar Emiri'nin "Türkiye'yi etkileyen bizi etkiler" sözleri üzerinden verdiği haberinde, iki ülke arasında yakın işbirliği olduğuna ve kardeşliğe vurgu yapıldı.

Katar Emiri'nin Türkiye ziyaretinin Katar'ın ulusal gününe denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğu belirtilirken, El-Sani'nin Halep'te katliamların devam ettiği bir günde kutlamaların tamamını iptal ettirdiği hatırlatıldı.

Haberde, Kayseri'deki terör saldırısından dolayı üzüntülerini belirten El-Sani'nin şu ifadelerine yer verildi: "Katar, Türkiye'deki her türlü terör girişimi ve saldırısına karşı kardeş Türkiye'nin yanındadır. Türkiye'ye zarar veren, Katar'a zarar verir, Türkiye'yi etkileyen Katar'ı etkiler."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • apo 7 yıl önce Şikayet Et
    bunun sebebleri var is agir agir irakin kuzeyine dogru gidio
    Cevapla
  • ersin 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardaş böyle olur.Allah razı olsun.
    Cevapla
  • abdulkadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah kardesligimizi daim etsin Katar baska..Sayısını arttirsin dost müslümanların. .
    Cevapla
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!