ABD kendi kendini yalanladı

Koalisyon güçlerinin “DEAŞ dahil YPG-PYD terör örgütlerine destek verdiğine” ilişkin ifadelerine cevap veren ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Mark Toner, kendi kendini yalanladı.

GİRİŞ 28.12.2016 11:39 GÜNCELLEME 28.12.2016 11:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında Erdoğan’ın sözlerine dair yorumu olup olmadığı sorulan ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Mark Toner, “Dürüst olmak gerekirse bu gülünç. Hepinizin de anlayacağı gibi doğruluk temelinden uzak. Koalisyon içindeki, Suriye’nin kuzeyindeki ve Irak’taki faaliyetlerimize bakanlar DEAŞ’ı yok etmekten başka bir çabamız olduğunu söyleyemez” ifadelerini kullandı. Türkiye ile yapıcı bir şekilde çalışıldığını kaydeden Toner, “Türkiye ile sürekli bir diyaloğumuz var ve çabalarımızın nasıl arttırılacağını ele alıyoruz” ifadesini kullandı.

Toner bir başka soru üzerine, “Suriye Demokratik güçlerine taktiksel destek veriyoruz. Bunda bir sürpriz yok. Bu konuda da şeffafız. Ortak hedefimiz DEAŞ’ı yenmek. Suriye Demokratik güçleri, defalarca söylediğimiz gibi DEAŞ’a karşı etkili mücadele eden güçler. Onlara verdiğimiz taktiksel destek devam edecek. Ayrıca daha önce söylediğimiz gibi, YPG’ye silah yardımında bulunmadık. Suriye Demokratik Güçleri içindeki Arap unsurlara mühimmat ve malzeme sağladık. Net olmak gerekirse, Türkiye’de terör saldırıları gerçekleştiren PKK’ya destek veren herhangi bir gruba da karşıyız” açıklamasını yaptı.

Toner, "Suriye Demokratik Güçleri" diye bilinen oluşumda terör örgütü YPG’nin yer aldığını ise ya unuttu ya da görmezden geldi.

YORUMLAR 7
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Son cümledeki ya unuttu kelimesi yanlis. Harflerin arkasina siginarak demogoji yapiyor. PYD vermedik SDG verdik ne demek, SDG nin yüzde 95 inin YPG oldugunu bilmiyoruz. Keriziz ya YERSENIZ.
    Cevapla
  • GOKTURK 7 yıl önce Şikayet Et
    deas isid pyd ypg hepsi sizin askeriniz. sizde terorist babasisiniz onlari yok edicez. intikam alicaz.
    Cevapla
  • muşlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bu abd nin girdiği yerde berket kalmaz yalanı bu kadar kolay soyleyen başka bir topluluk ta iran ardik dunyanın iki super yalancısi var
    Cevapla
  • tahsin 7 yıl önce Şikayet Et
    biz her zaman soyledik abd teror devleti be onun yandaslari ulkemize ve liderimize saldiriyorsa biz dogru yoldayiz yapacagimiz liderimize ve arkadaslarina sahip cikmak icimizdeki hainlere inat ulke icinden destek bulamayan yabancilar hainler olmadikca bizim icin hic olarak kalirlar.....
    Cevapla
  • apo 7 yıl önce Şikayet Et
    kac sene gecti daha hala deas diyor lan bir haftada iraka girdin aldin ne deas i ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira