Kosovalı eski başbakan Fransa'da gözaltına alındı

Kosova'nın eski başbakanlarından Ramush Haradinaj, Fransa'da gözaltına alındı.

Kosovalı eski başbakan Fransa'da gözaltına alındı
Kosovalı eski başbakan Fransa'da gözaltına alındı
GİRİŞ 05.01.2017 01:17 GÜNCELLEME 05.01.2017 01:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kosova'daki savaşta Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) Dukagjin bölgesinin komutanlığını yapan ve halen muhalefetteki "Kosova Geleceği İçin İttifak"ın (AAK) genel başkanlığı görevini sürdüren Haradinaj'ın, Sırbistan makamlarının çıkardığı uluslararası yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

AAK Milletvekili Time Kadrijaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haradinaj'ın gözaltına alındığının ailesi tarafından da doğrulandığını ifade etti.

AAK'den yapılan açıklamada ise Haradinaj'ın Sırbistan tarafından 2004 yılında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda, Fransa'nın doğusundaki Basel-Mulhouse-Freiburg Havalimanı'nda gözaltına alındığı belirtilirken, bunun adaletsiz ve kabul edilemez bir eylem olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Haradinaj'ın serbest bir şekilde seyahat etmesinin sağlanması için Fransız makamlarına çağrıda bulunulurken, AB ülkelerinden de Kosovalı yetkililerin serbest bir şekilde dolaşımının engellenmemesi talep edildi.

Haradinaj, 2015 yılında da aynı yakalama emri nedeniyle Slovenya'da gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR 1
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de tutuklanması için karar çıkartılan hatta kırmızı bülten yayınlananlar için neden aynı davranmıyorsunuz.sırplar tutun derse tamam,israil derse tamam abd derse tamam ab derse tamam Türkiye derse istemezuk. vay be nasıl bi dünya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!