İnanılmaz emir: Rehinelerle birlikte bombalayın

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, adam kaçıran teröristleri bombalama emri verirken, rehinelerin durumu için ise, "Üzgünüm, sivil zayiat" dedi

İnanılmaz emir: Rehinelerle birlikte bombalayın
İnanılmaz emir: Rehinelerle birlikte bombalayın
GİRİŞ 15.01.2017 15:24 GÜNCELLEME 15.01.2017 15:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Davao kentinde iş adamlarına hitap eden Duterte, daha önce Malezya ve Endonezya Deniz Kuvvetlerine Ebu Seyyaf gibi terör örgütlerini takip için ülke karasularına girme ve teröristleri bombalama izni verdiğini hatırlatarak aynı şekilde ülke Deniz Kuvvetleri ve sahil güvenlik birimlerine de gerekli talimatları verdiğini söyledi.

REHİNELERLE BOMBALAYIN

Güvenlik birimlerine, "İnsanları rehin alıp kaçmaya çalışıyorlarsa hepsini bombalayın." şeklinde emir verdiğini aktaran Duterte, rehinelerin durumuyla ilgili olarak da "Üzgünüm, sivil zayiat" ifadesini kullandı.

Duterte, bu yaklaşımın, fidye için adam kaçıran terörist gruplarla mücadelede devlete imkan sağlayacağını belirterek "İşlediğiniz suçlara karşılık bir de ödül alamazsınız. Sizleri gerçekten patlatacağım." dedi.

Bu arada, Duterte'nin, şiddet ve rehin alma eylemleriyle bilinen Ebu Seyyaf adlı terör örgütünü kastederek yaptığı açıklamanın, yaklaşık 3 ay önce bir kargo gemisinden fidye için örgüt tarafından kaçırılan Güney Koreli kaptan ve Filipinli mürettebatının serbest bırakılmasının ardından geldiği belirtildi.

 

YORUMLAR 10
  • Ferman 7 yıl önce Şikayet Et
    Karar yanlis ama dogru bir yaklasim örnegi latin amerika da fidye karsiligi kacirilan insanlar ilk zamanda fidyecilerin istekleri karsilandigi icin simdi adam kacirma moda olmus zamaninda oralardi ki liderler böyle bir karar almis olsalardi adam kacirma olaylari da biterdi bence karar yanlis ama cözüm olarak en dogru yaklasim bu
    Cevapla
  • hude 7 yıl önce Şikayet Et
    adam bir kere taviz verirse hep vermek zorunda herseyi kacirirlar bundan sonra. aferin teror uyusturucu ile mucadelede tarih sayfalarina adin yazilacak devam et gebety hepsini
    Cevapla
  • kamu vicdanı 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru karar,doğru sözler.en ufak taviz verilmemeli terör estirenlere.helal olsun.
    Cevapla
  • Çetin 7 yıl önce Şikayet Et
    el insaf diyorum başka birşey demiyorum.
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Haksız yere 1 insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir.İdam mahkumlarıyla dolu gemide sadece kaptan masumsa o gemiyi batıramazsın.Umumun hakkı için fert hakkı çiğnenemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!