Halep'e 250 bin avroluk yardım

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) ."Haleplileri Görmezden Gelmeyin" kampanyası kapsamında 250 bin avroluk yardım çeki, Türk Kızılayına teslim edildi

Halep'e 250 bin avroluk yardım
Halep'e 250 bin avroluk yardım
GİRİŞ 16.01.2017 14:14 GÜNCELLEME 16.01.2017 14:16

Türk Kızılayı tarafından savaş mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan "Haleplileri Görmezden Gelmeyin" kampanyasına, UETD destek verdi. Bu kapsamda Avrupa'da yaşayan Türklerden temin edilen 250 bin avroluk yardım çeki, Türk Kızılayına teslim edildi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz, dernekteki törende, Avrupa'daki Türk toplumunun, yaşadıkları ülkelerin vicdanı olduğunu söyledi.

"Türkiye, dünyanın vicdanı olduğunu bir kez daha gösterdi."

Türk insanının Suriye halkına yardım götürürken din, dil ve ırk ayrımı gözetmediğini belirten Yorulmaz, "Türkiye, dünyanın vicdanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Suriye'ye yardım için dünyanın birçok yerinde fonlar oluşturuldu ancak Türkiye ve Kızılay başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları, bu yardım organizasyonlarında müthiş bir verimlilik gerçekleştirdi." dedi.

Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder'in 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olduğunu dile getiren Yorulmaz, Önder'in, UETD Nürnberg Kurucu Başkanı olarak da görev yaptığını kaydetti.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya ise Avrupa'da yaşayan Türklerin, birliğin Halep'e yardım çağrısına destek verdiklerini söyledi.

Halep'te mahsur kalan halkın bölgeden tahliyesi için seferber olan Türk Kızılayına teşekkür eden Sırakaya, "Çeyrek milyonluk bir yardım çeki, çeyrek asırdır Avrupa'da yaşayan kardeşlerimizin göstermiş olduğu hassasiyetin gözükmesi anlamında çok önemli rakam." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı