Rusya'dan ABD'ye kötü haber!

Rus Sözcü Zaharova, ABD yönetiminin devlet sırlarını ifşa etmekle suçladığı eski istihbarat görevlisi Edward Snowden'ın iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'dan ABD'ye kötü haber!
Rusya'dan ABD'ye kötü haber!
GİRİŞ 18.01.2017 14:33 GÜNCELLEME 18.01.2017 14:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) eski direktör yardımcısı Michael Morell bir makalesinde, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dinleme faaliyetlerini kamuoyuna ifşa eden Edward Snowden'ın ülkesine geri gönderilmesinin, 20 Ocak'ta görevi devralacak olan seçilmiş başkan Donald Trump için 'mükemmel bir yemin töreni hediyesi' olacağını savunmuştu.

Morell makalesinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Rusya ve ABD arasında bir iade anlaşmasının olmadığının farkındayım. Fakat eminim ki (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Snowden'ı iade edecek bir yol bulacak kadar yaratıcıdır." 

'HERHALDE OTURMA İZNİNİN UZATILDIĞININ FARKINDA DEĞİL'

Morell'in çağrısına Facebook hesabından cevap veren Zaharova, şunları söyledi: "Eski bir CIA'ci için insanları birilerine hediye olarak vermek ve korunma arayanlardan vazgeçmek normal bir şey olabilir. Fakat Morell, herhalde Snowden'ın Rusya'daki oturum izninin iki yıl daha uzatıldığını bilmiyor."

İADE TALEBİ MORELL'İN İLK İNSANLIK DIŞI ÖNERİSİ DEĞİL'

Öte yandan 'Snowden'ın hediye edilmesi önerisinin' Morell'in ilk insanlık dışı teklifi olmadığını belirten Zaharova, CIA eski direktör yardımcısının geçen yıl Amerikan PBS kanalına verdiği bir röportajını da anımsattı. Morell röportajda Suriye'deki Rus personelin öldürülmesi amacıyla ABD yönetimine yerel grupları silahlandırması için çağrıda bulunmuştu.

SNOWDEN 3 YILDIR RUSYA'DA

Snowden 2013'te Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'na ait bir dizi belgeyi Washington Post ve Guardian gazetelerine sızdırmıştı. Bu belgeler, NSA'in ABD'de ve dünyada yapılan milyonlarca telefon görüşmesini ve yabancı liderleri izlediğini ortaya koymuştu. Sızdırmanın ardından Rusya'ya sığınan Snowden, burada üç yıllığına oturma izni almıştı.
 

YORUMLAR 8
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    Iki kutuplu dunya her zaman iyidir. Tek kutup yonetirse buyuk sorunlar olur. Rusya desteklenmeli bence.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Snowdenin rusyaya sızdırdığı en etkili şey ,amerikanın silah teknolojisine ait ciddi bilgilerdir.Rusya ,amerika da hangi silah var hangisi yok çok iyi biliyor.Bu sayede amerika olan silahların ,diğer alternatiflerini de keşfetmeyi başardır.Snowdenin bu bilgileri sızdırması,amerikanın rusya karşısında çaresiz kalacağı ve aciz olcağının alametlerinden bir tanesiydi.
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    bu herif de abd'nin fetösü, suikast falan yapılsa da ölse kurtulsak. yoksa şeytan imparatorluğu rusyanın sakat eli güçlenir, olan da müslümanlara olur. rusyanın müslüman öldürmekten başka işi yok dünyada
    Cevapla
  • Suskun 7 yıl önce Şikayet Et
    He ya Rusya guclenince e olan muslumana olur birak Amerika guclu olsunki Muslumanlari korusun. Ahmaklik prayla degilya.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya olmasa amerikayla basa cikilmaz dunyayi harabe eder bu amerika
    Cevapla
  • Yakub 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ikili oynamayı boşlamalı . Yemezler. Küfür milleti tekdir. Ya Yahudiye Ya Inglizlere hizmet söz konusu olabilir!!! Türkiye evini yabancılara biran önce kapatsın. Veya giriş çok pahalı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…