Merkel'den kritik Türkiye ziyareti!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, şubat ayının ilk haftasında Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunacak.

Merkel'den kritik Türkiye ziyareti!
Merkel'den kritik Türkiye ziyareti!
GİRİŞ 20.01.2017 09:31 GÜNCELLEME 20.01.2017 09:43
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, gelecek ayın başında Ankara’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek Merkel’in gündeminde sığınmacı krizinin çözümü, bölgesel sorunlar, terörle mücadelede iş birliği ve ekonomi konuları yer alıyor.

Merkel’in programında Başbakan Binali Yıldırım ile baş başa görüşmesi, ardından Merkel ile Yıldırım’ın başkanlığında heyetlerarası görüşmeler yapılması öngörülüyor. Şansölye Merkel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Almanya’da eylül ayında yapılacak genel seçimde aday olan ve dördüncü kez bu göreve seçilmesi beklenen Merkel’in önemli gündem maddeleri arasında sığınmacı krizinin çözümü için iş birliği önemli bir yer tutuyor.

Almanya’ya 2015 yılında 890 bin sığınmacının gelmesiyle iç politikada zor duruma düşen Merkel, AB-Türkiye mutabakatının devreye girmesinin ardından sığınmacı akınının durmasıyla rahatlamıştı. Mutabakatın etkisiyle Almanya’ya gelen sığınmacıların sayısı 2016’da yüzde 70 azalarak 280 bine gerilemişti.

Yoğun eleştirilere rağmen bugüne kadar sığınmacılar için açık kapı politikasını savunan, sığınmacı krizinin ancak Türkiye ile iş birliği içinde çözülebileceğini belirten Merkel, genel seçim öncesinde bu politikasının başarılarını kamuoyuna göstermeyi amaçlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye merkele kesinlikle randevu vermemeli,merkel önceki gelişinde türkiyede farklı konuştu ülkesine dönünce farklı konuştu.Türkiye randevu vermeli gücünü göstermeli türkiye...
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi yüzle gelecek acaba utanmazlar yüzümüze gülüp arkamizdan teroristleri destekliyorlar Allah yok etsin sizi
    Cevapla
  • ilhan temiz 7 yıl önce Şikayet Et
    galiba angarya merkel yine angarya prşinde
    Cevapla
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Merkel gel Türk .Rus . Dostluğu na sizide alalim.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkún Türkten başka dostu yok.
    Cevapla
  • Engin yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan kabul etmesin. Sebep olarak da şöyle aciklasin : Daha önce iki ülke lideri olarak ... kez bir araya gelmiş bulunup hiç bir neticenin alınamadığına ve verilen sözlerin tutulmadığına defalarca şahit olmuş bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanı bu yüzden bu görüşmeyi gerçekleştirmekten çok daha önce verilen sözlerin tutulmasına yönelik bir tutum ve beklenti içindedir. sayın başbakan Binali Yıldırım belirtilen gün ve saatte sayın Merkeli makamında misafir edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi