Gabor Kiss: Türkiye, Avrupa'nın kapısıdır

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, 'Türkiye, Avrupa'nın kapısıdır' ifadesini kullanarak önemli değerlendirmelerde bulundu

Gabor Kiss: Türkiye, Avrupa'nın kapısıdır
Gabor Kiss: Türkiye, Avrupa'nın kapısıdır
GİRİŞ 22.01.2017 03:02 GÜNCELLEME 22.01.2017 03:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, "Takdir ve saygıyı hakeden Türkiye, Avrupa'nın kapısıdır. Belirleyici bölgesel faktör ve günümüz zorluklarında terörizmle mücadele ve uluslararası göç yönetiminde anahtar öneme sahip Avrupa müttefikidir." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı yetkilileri, Ankara'da görev yapan birçok diplomat ve gazetecinin katıldığı davet, İtalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden Macar öğrenciler için saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Kiss, yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve Suriye'deki savaşa dikkati çekti.

TÜRKİYE AKTİF ROL ÜSTLENİYOR

Kiss, "Türkiye milyonlarca göçmenin kabul edilmesinde aktif rol üstlenmekte ve terörizmin kendini gösterdiği çeşitli şekillere karşı mücadele sürdürmektedir." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ TERÖRİZME KARŞI DESTEKLİYORUZ

Türkiye'de son dönemde düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için üzüntü ve taziyelerini ifade eden Kiss, "Hisleri paylaşmanın ötesinde terörizmin her şeklini kınıyoruz ve Türk dostlarımızı terörizme karşı mücadelede destekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 15
  • Vatan sever. 7 yıl önce Şikayet Et
    Macarlar ne kadar Türk karşıtı görünsede,çoğu Macarın Turan kökenli olduğu bilinir yanı Türk soyu taşıdığ gerçeği inkar edilemez.Ondandırki olaya dini taraftan baktıkları için Türklere soğukurlar.Yoksa avrupada Türklere en yakın sempati duyan azınlıkları besleyende Macarlardır.Ondandırki Macarı,Almanı,Fransızı,İngilizi,İtalyan ve diğerleri Türkiyeyi Dini olarak ne kadar dışlasalarda dışlasınlar artık Türkiyenin Türklüğün tarihi geçmişiyle güçlü söz sahibi bir millet olduğu gerçeğini kabullenmek zorunda kalacaklardır ALLAH ın izni'ile.
    Cevapla
  • Hadi ordan 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi polis kotu polis , zorla olamiyorsa kandirarak soyar bunlar. Baska Ulke topraklarini somurerek zenginlemek iyiydi. Simdi terleme zamani.
    Cevapla
  • tersinim gerçeği 7 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan o blogun bir üyesi. Kendisine sığınanları kapı dışarı edenlerden, çelme takanlardan. Soğuktan donmalarına izin verenlerden. O bloğun üyeleri genelde Türkiye'ye karşı iyi polis kötü polis oyununu oynarlar. Amaç Türkiye'nin sert tepkilerini önlemek batıdan uzaklaşmasını engel olmak vakit kazanmak. Ne bunlara nede ABDye asla güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Yersek bu ağızları... Geçti Borun pazarı sür eşeğini Niğdeye canım.
    Cevapla
  • ulubatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca Türkiye bitmiş tükenmiş küçülmeye mahkûm olan avrupanın kapısı olur mu hiç? Olsa olsa avrupa Turkiye nin arka bahçe kapısı olur!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor