Obama üç kez veto etmişti, Trump onayladı

ABD Başkanı Trump, Obama'nın askıya aldığı Kuzey Dakota ve Keystone XL petrol boru hatları projesini yeniden yürürlüğe koydu.

Obama üç kez veto etmişti, Trump onayladı
Obama üç kez veto etmişti, Trump onayladı
GİRİŞ 25.01.2017 00:27 GÜNCELLEME 25.01.2017 09:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump, Obama'nın askıya aldığı Kuzey Dakota ve Keystone XL petrol boru hatları projesini yeniden yürürlüğe koydu.

Ülkenin 4 eyaletinde 50 ilden geçecek boru hattının uzunluğunun bin 886 kilometre olacağı kaydedildi. Kuzey Dakota eyaletindeki boru hattı projesine yönelik büyük protestolar düzenlenmişti.

TRUMP DUYURDU

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Dakota ve Keystone XL petrol boru hatları için başkanlık emri (executive order) imzaladığını duyurdu.

Seçim kampanyası sırasında ABD'de enerji devrimi gerçekleştireceğini vadeden Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, iki boru hattının tamamlaması için başkanlık emri imzaladı.

OBAMA 3 KEZ VETO ETMİŞTİ

Kanada'dan ABD'nin güneyindeki petrol rafinerilerine ham petrol taşıması planlanan ve yaklaşık 8 milyar dolara mal edilen Keystone XL boru hattı, önceki ABD Başkanı Barack Obama tarafından 6 yıl bekletilmişti. ABD Kongresinin onayına rağmen, Obama projeyi üç kez veto etmişti.

Yaklaşık 3 milyar 700 milyon dolar harcanarak 4 eyaletten geçmesi planlanan Kuzey Dakota petrol boru hattı için ABD'de yoğun şekilde protestolar sürüyor.

Trump, bugün ayrıca, söz konusu projelerin çevre regülasyonlarını hızlandıracak bir başkanlık emri daha imzaladı.

YORUMLAR 8
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Karşı çıkan neden. İsteyen neden istiyor anlamadım.
    Cevapla
  • balalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    eyy abd , birbirinizi yemeye başladınız.herkes ettiğini bulacak.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarin ülkesini ellerinden aldilar , 100 milyon kizilderili insani öldürdüler , kalan bir kac milyonu hayvanat bahcesi büyüklügünde parklara yerlestirdiler , simdikde petrol bahanesiyle ellerinde kalan son topraklardan kovulacaklar .. bu amerika tam bir iblis
    Cevapla
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    aferım trump obama ne yaptıysa tersını yap dunya gulıstanlık olur
    Cevapla
  • İdam Şart 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bir şeyler yapacak ama hayır mı şer mi bilmiyoruz. Allah dinizi şüphesiz dinsiz ilr de güçlendirmeye kadirdir. İnşallah her ne halt ederse etsin, gavurun pençesini islam dünyasından çektirsin. şu müslüman aleminin rahat edeceği bir 8 yıl geçirsin. Sonrasını allauın izniyle müslümanlar kendisi halleder.
    Cevapla
  • dmdmm 7 yıl önce Şikayet Et
    kumarhane sahibi adamdan nasıl bir beklentin olabilir ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt