Arap Birliği'nden Trump'a: Kararını gözden geçir

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, ABD'ye "göçmen kararını gözden geçirme" çağrısı yaparak, karardan dolayı derin endişe duyduğunu ifade etti.

Arap Birliği'nden Trump'a: Kararını gözden geçir
Arap Birliği'nden Trump'a: Kararını gözden geçir
GİRİŞ 29.01.2017 22:19 GÜNCELLEME 29.01.2017 22:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ABD yönetimine bazı Müslüman ülkeler için getirdiği ABD'ye giriş yasağı kararını gözden geçirmesi için çağrıda bulundu.
Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin aldığı bu karardan dolayı derin endişe duyduğunu ifade etti.

KARARI GÖZDEN GEÇİR

Getirilen bu yasağın, güvenlik problemi teşkil etmeyen bireylerin dolaşım özgürlüğü konusunda ülkeler arasındaki açılım gibi son on yıllarda dünyada yaşanan olumlu gelişmelere ters düştüğünü kaydeden Ebu Gayt, ABD yönetiminin kararı gözden geçirmesini umduğunu belirtti.

ENDİŞE VERİCİ

Kararın, ailelerin birliğinin korunması, Arap ve Amerikan toplumları arasındaki iletişimin sürdürülmesi konusunda olumsuz etkilere neden olabileceğini aktaran Ebu Gayt, karşı karşıya kaldıkları trajedinin boyutları dikkate alındığında Suriyelilerin kabulünün askıya alınmasının endişe verici olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini askıya almış Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ise 90 gün boyunca ABD'ye girmelerini yasaklamıştı. Son olarak ABD'de bir federal mahkeme, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesine karar vermişti. New York federal mahkemesinde görülen duruşmada, Federal Hakim Ann Donnelly, sınır dışı kararının "onarılmaz bir zarara" neden olabileceği gerekçesiyle ABD'ye girişlerine sınırlama getirilen ülkelerin vatandaşlarının geçici olarak ABD'de kalması yönünde karar almıştı.

YORUMLAR 16
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    sizde abd deki paralrınızı geri çekmeyi bir gözden geçirseniz olmazmı
    Cevapla
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD Başkanı Donald Trump, Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini askıya almış Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ise 90 gün boyunca ABD'ye girmelerini yasaklamıştı. Bu uygulama müslümanlara yapılmış bir kısıtlama değil bence Bu insanların ülkelerinde neden kaçıyorlar sorusuna cevap aramak lazım sizi gidi zenginler söz konusu ülkelerde zalimi doğuran etkenlerle mücadele ettiniz mi? 1965 ten beri İsraillin yayılmacı ve işgali tutumuna karşılık ne yaptınız.
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    okadar devlet var birlikte bizim mahallenin muhtarı kadar hükümleri yok neden biz müslümanlar allahtan kormadıgımız için allah cc bizi onlara hizmetci etti zelil etti ne zamaki allaha dönersek o zaman tam tersi olur misal osmalı
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    muslumnalr bir aray gelip ortadoguda teror estiren teror egiten butun amerkalialri cia ajnalrini tutuklayip sinirdisi etmeli, en kisa zamanda amerkanli ugradigi her arap ve muslumna ulkeye teror getirmek icin geliyor, cogu mosad ajani ama amerkan vatandasi, artik adimlari atin mal gibi bakmaya gerek yok, ogrenci gondermeyin amerkaya.
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    suud ailesi dikkat, paralarınıza el koyuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı