Trump'tan İran'a çok ağır ifadeler

Trump İran'ı 'bir numaralı terörist devlet' olarak niteleyerek, önceki yönetimin Tahran'la imzaladığı anlaşmayı eleştirdi.

GİRİŞ 06.02.2017 04:11 GÜNCELLEME 06.02.2017 10:08
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Trump Fox News televizyonu sunucusu Bill O'Reilly'e konuştu.

OBAMA'NIN ANLAŞMASINI KÖTÜLEDİ
Barack Obama yönetimini P5+1 ülkeleriyle, İran ile imzaladıkları nükleer anlaşmasının hayatında gördüğü en kötü anlaşma olduğunu ifade eden Trump, Obama yönetiminin hiçbir sebep yokken imzaladığını söyledi.

"HER TARAFA PARA VE SİLAH GÖNDERİYORLAR"
Anlaşmadan çekilip çekilmeyeceğine yönelik soruya "göreceğiz" cevabını veren Trump, "Şunu söyleyebilirim, ülkemiz onların umurunda değil. Onlar bir numaralı terörist devlet. Her tarafa para ve silah gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

Trump, şöyle devam etti: "Ülkemize saygıları yok. Şimdi artık hep beraberiz deselerdi anlardım ve anlaşmaya bağlı kalırdım ama tam tersi oldu. Cesaretlendiler ki uçaklarımızı takip ediyorlar, küçük botları ile gemilerimizin etrafında dönüyorlar ve böyle bir anlaşma yapacak kadar aptal birilerinin olduğuna inanamadıkları için bize olan saygılarını yitirdiler."

SEÇMEN KAYITLARINDAKİ USULSÜZLÜK
Seçmen kayıtlarındaki usulsüzlük iddialarına da değinen Trump, birçok kişinin kendisinin üç milyon civarında usulsüz seçmen kaydının yapıldığı iddiasına katıldığını söyledi.

Bazı eyaletlerde ölülerin seçmen olarak gösterildiğini, bazı kişilerin iki eyalette seçmen kaydı yaptırdığını, iki eyalette de oy kullandığını, hatta vatandaş olmayanların seçmen kaydı yaptırdığını savunan Trump, konuyu kuracağı bir komisyonla inceleteceğini söyledi.

Trump, şu ifadelere yer verdi: "Başkan Yardımcısı (Mike) Pence'in başkanlık edeceği bir komisyon kuracağım ve her şeyi çok dikkatli bir şekilde inceleyeceğiz."

YORUMLAR 32
  • uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    her gelen abd başkanı bir müslüman ülkeyi bitirdi...tramb'ın görevi iran....bir sonraki başkanın görevi malesef Türkiye.... uyanık birlik olmamız gerekir
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    iran müslüman değilki. ayrıca iran terörü körükleyen ve destekleyen bir ülke.
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    artık yemiyoruz koçum
    Cevapla
  • MUSTAFA 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyun Oynuyorlar İRANIN Irak Suruye Afganıstan da Haclılarla yaptığı işbirlığden dolayı İSLAM DUYASIDAKI yıtırmış olduğu itibarı gerı kazadırmak için OyunOYUYORLAR
    Cevapla
  • Bilal temeş 7 yıl önce Şikayet Et
    İranı bahane ederek ırak ve suriyede kalmaya çalışıyor yani gizli iran ve abd yapımı bir film izleyecez
    Cevapla
  • Necmettin 7 yıl önce Şikayet Et
    iki şeytan fitne karşı karşıya. Allah böyle Şeytanlara fırsat vermesin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı