Tipten gözaltına alındı!

Avusturya'da polis yetkilileri, Adolf Hitler'e benzemiş haliyle kamu alanında dolaşan bir kişinin, Nazi dönemini yüceltmekten Pazartesi akşamı gözaltına alındığını açıkladı.

Tipten gözaltına alındı!
Tipten gözaltına alındı!
GİRİŞ 14.02.2017 09:52 GÜNCELLEME 14.02.2017 09:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bu kişinin Hitler bıyığı bıraktığı, saçlarını onunki gibi kestirdiği ve onunkini hatırlatan bir takım elbise giydiği kaydediliyor.

Yerel basın, söz konusu kişinin, Adolf Hitler'in doğduğu Braunau am Inn kasabasındaki evin dışında fotoğrafları çekilirken görüldüğünü de bildiriyor. Ülkede yayımlanan Oberoesterreichische Nachrichten gazetesi, 25 yaşındaki kişinin kendini kentte 'Harald Hitler' şeklinde tanıttığını yazdı.

Polis sözcüsü David Furtner, BBC'ye yaptığı açıklamada bu kişinin yakın zamanda Almanya sınırındaki kasabaya taşındığını söyledi. Furtner, bu kişinin şaka ya da sanat performansı amacı taşımadığını da belirtti: "Genç adam ne yaptığının gayet farkında."

Polis sözcüsü bu kişinin Viyana ve Graz kentlerinde de görüldüğünü kaydetti.

Avusturya'nın Heute.at isimli internet sitesinde kişinin fotoğrafları yayımlandı.

Avusturya'da Nazi dönemini yüceltmek suç sayılıyor.

Ekim ayında Avusturyalı yetkililer neo-Nazilerin ilgi merkezine dönüşmemesi için Hitler'in doğduğu evi yıktırma kararı almıştı.

Hitler 20 Nisan 1889 yılında binanın en üst katındaki kiralık bir odada dünyaya gelmişti. Nazi döneminde kent turist çekerken, bina da Hitler'e sevgisini göstermek isteyenlerin mabedi haline gelmişti. Bina, Nazilerin güçlerini yitirdiği 1944'te kapatılmıştı.

YORUMLAR 12
  • Kriminal 7 yıl önce Şikayet Et
    Yavv adamlar burun altındaki iki parmak bıyıktan korkuyor...Birde neden o kadar Türklerden korkuyorlar anlaşıldı...Eee Palabıyık olursan demi ama...
    Cevapla
  • beyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Gizliyorlar ama inanın Avrupada hala Hitler gibi düşünen çok adam var.
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan aşağılık Ensest ilişki ürünleri sürüsü. Seçim sizin ülkelerinizde, saldırı Türkiye de. Siz demokrasi istemiyorsunuz. Sana mı soracak saç traşını.
    Cevapla
  • yurt dogan 7 yıl önce Şikayet Et
    Can dundar konussana abilerine
    Cevapla
  • bahtiyar 7 yıl önce Şikayet Et
    endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş