BMGK Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi üzerine acil toplanarak, Kuzey Kore'yi kınadı.

BMGK Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadı
BMGK Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadı
GİRİŞ 14.02.2017 09:50 GÜNCELLEME 14.02.2017 09:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi gerçekleştirmesi üzerine acil toplandı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan BMGK Başkanı ve Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Volodymyr Yelchenko, Konsey üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği basın açıklamasını okudu.

Konsey üyelerinin Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yapmasını sert şekilde kınadığını vurgulayan Yelchenko, bu eylemin daha önce alınan BMGK kararlarının ihlali olduğunu belirterek, Konseyin daha ileri tedbirler alabileceğini söyledi.

İNGİLTERE VE ABD'DE KINADI

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft da toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin balistik füze denemek suretiyle yine BMGK kararlarını açıkça ihlal ettiğini dile getirerek, BMGK'nın bu ihlale karşı birlik olarak güçlü bir yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise yazılı açıklamasında, Kuzey Kore'ye sözlerle değil eylemlerle gereken yanıtın verilmesi gerektiğini ifade etti.

BALİSTİK FÜZE DENEMESİ BAŞARILI OLMUŞTU

Kuzey Kore'nin resmi ajansı KCNA, geçen pazar günü balistik füze denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuş, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de denemeyi kınamıştı.

BMGK, 2006 yılından bu yana Kuzey Kore'ye bazı yaptırımlar uyguluyor. Konsey, Kuzey Kore'ye nükleer faaliyetleri nedeniyle füze denemesi yapmasını yasaklamıştı.

YORUMLAR 1
  • lazo 7 yıl önce Şikayet Et
    abd İngiltere fransa binlerce insanı öldürdü kimse bunları görmüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!