Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu vefat etti

Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman 79 yaşında hayatını kaybetti.

Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu vefat etti
Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu vefat etti
GİRİŞ 18.02.2017 19:51 GÜNCELLEME 18.02.2017 20:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'de tutuklu bulunan, Mısır'daki Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Şeyh Abdurrahman'ın oğlu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD makamları, ailemize babamın vefat ettiğini bildirdi." dedi.

Abdurrahman'ın (79) Mısır'da defnedilmesi yönünde vasiyetinin olduğu bilgisini veren Muhammed, cenazenin Mısır'a iadesi için gerekli adımların atılacağını, bu çerçevede Abdurrahman'ın avukatı Ramsey Clark ile temasa geçeceklerini ifade etti.

Cemaat-i İslamiye'nin siyasi kolu İmar ve Kalkınma Partisi Basın Müsteşarı Halid eş-Şerif de Abdurrahman'ın davasını takip eden Hukuk Müşavirliği'nin, Abdurrahman'ın eşini arayarak vefat haberini ilettiğini söyledi.

Şerif, Abdurrahman'ın ailesi ve avukatının, cenazenin Mısır'a gönderilmesini talep ettiklerini, ancak bu yönde işlemlerin henüz başlamadığını bildirdi.

Şeyh Ömer Abdurrahman'ın oğlu Halid, bugün yaptığı açıklamada, ABD istihbaratının, Abdurrahman'ın kalan hapis cezasını Mısır'da tamamlamasını istemeleri için ABD istihbaratının ailesiyle iletişime geçtiğini belirtmişti.

İmar ve Kalkınma Partisi Basın Müsteşarı Şerif de geçen pazar günü yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın yönetimi devralmasının ardından ABD yönetiminin Abdurrahman'a yönelik aldığı "keyfi uygulamaları" kınamıştı.

ABD yönetiminin Abdurrahman'ın kullandığı radyo cihazının yanı sıra ilaçlarına el koyarak hayatını tehlikeye attığı belirten Şerif, "Şeyh Abdurrahman, çarşamba günü ailesini arayarak sağlık durumunun kötüye gittiğini, bunun belki de son konuşması olabileceğini söylemiş." ifadelerini kullanmıştı.

Abdurrahman, ABD'nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne 1993'te düzenlenen saldırının ve bazı bombalama eylemlerinin sorumlusu olduğu iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR 4
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekânı cennet olsun. Tüm müslümanlara başsağlığı diliyorum.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah(c.c) rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallaah.
    Cevapla
  • kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim onu şehidlerin arasına katsın,
    Cevapla
  • rahmi 7 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...