ABD uçak gemisi gönderdi! Savaş uyarısı!

ABD'nin yeni yönetimi ile Çin arasında tansiyon yükseliyor. Çin medyası ise savaş uyarısı yaptı.

ABD uçak gemisi gönderdi! Savaş uyarısı!
ABD uçak gemisi gönderdi! Savaş uyarısı!
GİRİŞ 19.02.2017 20:51 GÜNCELLEME 20.02.2017 09:38
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Karşılıklı açıklama ve tehditlerle süren Güney Çin Denizi gerginliği, tartışmalı sulara USS Carl Vinson uçak gemisini göndermesi ile had safhaya ulaştı.

MEDYA İLK KEZ 'SAVAŞ' DEDİ

ABD tarafı seyrüsefer özgürlüğü olduğunu iddia ettiği sulara savaş gemisi göndermesi hakkında 'rutin uygulama' yorumunda bulunurken Çin medyası savaş uyarısı yaptı.

Güney Çin Denizi'nde yaşanan Çin-ABD gerginliği büyüyor. Trump yönetiminin gelmesinden sonra karşılıklı açıklamalarla tansiyonun yükseldiği bölgede karşılıklı diyalog çağrıları gelmiş, Trump yönetimi seyrüsefer özgürlüğü bulunduğunu iddia ettiği sularda ABD donanmasına ait gemi bulunmasına gerek olmadığını belirterek ortamı yumuşatmıştı.

Fakat karşılıklı açıklamalarla kısmen de olsa esen ılımlı hava, yerini yeniden büyük bir gerginliğe ve karşılıklı savaş tehditlerine bıraktı. Gerginlik ABD'nin gönderdiği, 60 savaş uçağı taşıma kapasiteli 97 bin ton ağırlığındaki USS Carl Vinson uçak gemisinin bölgeye ulaşmasıyla had safhaya ulaştı.

Çin'in hak iddia ettiği adalardaki askeri tesis inşaatları ve denizi doldurarak adaları büyütme faaliyetlerine karşı çıkan ABD, doldurduğu bölgeleri Çin'e kullandırtmayacağını açıklamıştı.

Çin ise böyle bir girişimin savaşa sebep olacağı uyarısında bulunmuş ve ABD'ye savaşa hazır oldukları şeklinde tehdit etmişti.

Sahip olduğu doğal kaynaklar ve yıllık 5 trilyon dolarlık ticaretin geçiş güzergahında olması sebebiyle paylaşılamayan Güney Çin Denizinde, denize sınırı olan 8 ülke hak iddia ediyor.

ABD daha önceki senelerde de zaman zaman seyrüsefer özgürlüğü olduğunu iddia ettiği ve Çin egemenliğini tanımadığı sulara çeşitli savaş gemileri göndermişti.

Pek çok uzman, Güney Çin Denizini uluslararası büyük bir savaşının patlak verme tehlikesi en yüksek yer olarak nitelendiriyor.

YORUMLAR 120
  • Ferat Tekin 7 yıl önce Şikayet Et
    Genelde hepimiz iyi biliriz ki savaşlarda stratejik konumu yüksek olan yerler vurulur Tabiiki en iyisini ALLAH C.C bilir bizimki sadece tahmin. Böyle birşey olur da çin ve abd nin üretim tesisleri vurulursa bu da başka büyük bir pazar olmasına yol açar mikro çip fabrikası olan kaç ülke var ki biri mutlaka çin dir varsa abd de de var. O halde değişim rüzgârları esince duvar yapmak yerine acil ve ivedi yel değirmeni yapmalıyız.ALLAH TEALA HZ. çocuklarımızı korusun ÜMMET-İ MÜSLÜMAN I korusun.
    Cevapla
  • tiyatro 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ne cin ile nede rusya ile savasir bakmayin bu kuru gürültüye hepsi tiyatro!yani bosu bosuna savasirlar diye sevinmeyin...
    Cevapla
  • Zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    Savas cikarsa bizde hemen yunana saldiralim su bizim olan adalari arada halletmis oluruz..Baktik iyi gidiyoz duruma gore musul,kerkuk ile halepi falan aliriz....Tabi kibrisi dememe gerek yok..ozel harekati yollasak yeter...
    Cevapla
  • komando niyazi 7 yıl önce Şikayet Et
    sawaşsınlar dünya düzeni bahar hawasına döner ,,,
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çini sömüremeyeceği için Çinle savaşmaz, ABD ancak Irak gibi Afganistan gibi sömürebileceği ülkelerle savaşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler