Lavrov'dan cevap: "Kırım bizim"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, New York Times gazetesinde yer alan Rusya, Kırım'ı Ukrayna'dan kiralayabileceği maddesine cevap verdi.

Lavrov'dan cevap: "Kırım bizim"
Lavrov'dan cevap: "Kırım bizim"
GİRİŞ 20.02.2017 13:30 GÜNCELLEME 20.02.2017 13:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Burkina Fasolu mevkidaşı Alpha Barry görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında New York Times'ın haberinin sorulduğu Lavrov, "Kendinize ait olan bir şeyi kendinizden kiralayamazsınız. Buna eklemek istediğim başka bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Lavrov şöyle devam etti: "Dikkatleri, (Ukrayna Devlet Başkanı) Pyotr Poroşenko hükümetinin Minsk Anlaşması'nı yerine getiremiyor olmasından başka yere çekmek isteyenlerin sayısı az değil. Fransız ve Alman meslektaşlarımızın Poroşenko'yu etkileyip sözünü tutmasını sağlayamadıklarını unutturmak isteyenlerin sayısı da az değil."

New York Times gazetesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için bir plan hazırlandığını iddia etmişti. Gazeteye göre, bu ayın başında, o dönem ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olan Michael Flynn'e iletilen planda Rusya karşıtı yaptırımların iptali ve Rusya'nın Kırım'ı Ukrayna'dan kiralaması gibi maddeler yer alıyor.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 4
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kırım ne batıya ne doğuya ait kırım kırımlılarındır sağlıklı bir referandum yapılmalı ve özerk olmalı kimlerin himayesinde olacağına karar verilmeli
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    nerden sizin oluyormuş kırım türkün öz be öz malıdır
    Cevapla
  • vladimir 7 yıl önce Şikayet Et
    seninse git al o zaman ya da iste........verir mi acaba? bilgisayar başında bol keseden atıyorsun.
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Dur bakalım daha asıl sahibi hak iddia etmedi hemen senin olmayanı sahiplenme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması