Trump 'Başkanlar Günü'nde protesto edildi

ABD'de binlerce kişi, geleneksel olarak kutlanan "Başkanlar Günü"nde ülkenin yeni Başkanı Trump'ı protesto etti.

 Trump 'Başkanlar Günü'nde protesto edildi
Trump 'Başkanlar Günü'nde protesto edildi
GİRİŞ 21.02.2017 09:07 GÜNCELLEME 21.02.2017 09:11

ABD'nin başkenti Washington ve New York'ta toplanan protestocular, geleneksel olarak kutlanan "Başkanlar Günü"nde ülkenin yeni Başkanı Donald Trump'ı protesto etti.

"Benim Başkanımın Günü Değil"

ABD’de her yıl şubat ayının üçüncü pazartesi günü kutlanan "Başkanlar Günü", bu yıl Trump’ın Beyaz Saray’daki birinci ayına denk geldi. Göreve başladığı günlerde ülke genelinde protesto edilen Trump, bu kez de ABD başkanlarına adanan günde "Benim Başkanımın Günü Değil" başlıklı eylemle protesto edildi.

New York, Chicago, Los Angeles gibi kentlerde de düzenlenen "Benim Başkanımın Günü Değil" eylemlerinin başkent ayağında göstericiler, kentin önemli meydanlarından Dupont Circle'da toplandı ve Trump karşıtı pankartlarla Beyaz Saray'ın önüne kadar yürüdü.

"Ayağa kalk, mücadele et" ve "O, kanundan üstün değil" gibi sloganların atıldığı protestoda özellikle Trump'ın vize yasağı en fazla tepki toplayan konu oldu.

New York'ta da protesto vardı

ABD'de resmi tatil olan "Başkanlık Günü"nde, Başkan Donald Trump'a karşı New York'ta da "Benim Başkanımın Günü Değil" adlı protesto gösterisi yapıldı.

10 bine yakın kişi

New York'taki gösteride, 10 bine yakın kişi Central Park'ın batısında 64. Sokak'ta toplandı. Daha sonra Trump'ın otelinin bulunduğu Columbus Circle'a yürüyen grup, "Donald Trump gitmeli", "Nefret etme sev, işte bu Amerika'yı büyük yapar", "İnsanlık adına, faşist Amerika, hayır, hayır, hayır, hayır" diye slogan attı.

Trump International Hotel karşısında toplanan eylemciler, "Hayır, faşist Amerika'yı kabul etmiyoruz", "Benim başkanım değil" gibi Trump ve yönetimine yönelik mesajlar içeren pankartlar taşıdı.

Göstericilerden Silvia Maceda adlı Meksikalı Müslüman genç, Meksikalılığı, Müslümanlığı ve göçmenliğiyle gurur duyduğunu belirten bir pankartla yürüyüşe katıldı. Başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'u destekleyen Jinji Nicole de Özgürlük Heykeli'nin resmini çizdiği pankartta "Onunlayım" mesajına yer verdi. Genç Müslüman şarkıcı Summer Abdelmottlib, Amerikan bayraklı kaşkolu ve uzun elbisesiyle protestoya destek verdi. Şarkıcı Tanya True ise elinde gitarıyla otelin önünde şarkı söyleyerek Trump'ı protesto etti.

Birkaç kişiden oluşan Trump destekçisi grup, protestocuların önünde, Trump yazan bir "bayrak" salladı. Bu kişilerle eylemciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Trump'ın otelinin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan New York polisi, yürüyüş sırasında eylemcilerin güzergahın dışına çıkmamalarına büyük özen gösterdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen protesto sorunsuz sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak