Hedef Silovikiler mi?

Son 2 ayda Rus diplomat ve yetkililerin ölüm haberleri ile dünya sarsılıyor.

Hedef Silovikiler mi?
Hedef Silovikiler mi?
GİRİŞ 22.02.2017 07:27 GÜNCELLEME 22.02.2017 07:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Soğuk Savaşı hatırlatan suikastler ve ölümler, Rusya’da Vladimir Putin ile yükselen ve “Siloviki” olarak bilinen güçlü adamları öne çıkartıyor. Oleg Erovinkin’in Moskova’daki sır ölümü, uluslararası güç mücadelesinde yeni hedefin bu isimler olabileceği şüphesini doğuruyor.

Rus diplomat, 10 yıldır Kremlin'in Birleşmiş Milletler'deki sesi olarak görev yaptı ve Ukrayna Krizi'nden Suriye'ye kadar kritik konularda Rusya'nın güvendiği isimdi. Soğuk Savaş döneminde yetişen diplomatlardan olan Çurkin, son 3 ayda hayata gizemli şekilde veda eden sekizinci üst düzey Rus yetkili oldu. 19 Aralık'ta Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un FETÖ suikasti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, dünyanın dört bir köşesinde farklı tarihlerde Rus diplomat ve yetkililerin ölüm haberleri gelmeye başladı. Moskova, Atina, Yeni Delhi, Kazakistan ve New York gibi dünyanın kritik merkezlerinden, Kremlin'e yakın birçok Rus diplomat başından vurulmuş halde, evlerinde ölü bulunarak ya da hastaneye kaldırıldıktan bir müddet sonra hayata veda etti. Bu isimler arasında öyle biri var ki, tüm bu ölüm vakalarının sıradan olmayabileceğini gösteriyor. O isim Oleg Erovinkin.

KREMLİN'İN SIR KÜPÜ

Oleg Erovinkin, Putin'in sağ kollarından ve Rusya'da “Siloviki” diye bilinen Rusya Devlet Başkanı Putin'in yakın çalışma ekibinden Igor Sechin'in yardımcısı ve sırdaşı idi. Erovinkin aynı zamanda Putin'in “sır küpü” olarak Moskova'da biliniyordu. Igor Sechin Rus istihbarat servisi FSB'nin enerji sektöründeki ismi olarak tanınıyor. Sechin halihazırda Rus enerji devi Rosneft'in başkanı. Erovinkin de Sechin gibi Rus eski istihbarat generaliydi ve Rosneft'in ikinci başkanlığı görevini yürütüyordu. Moskova'nın sır adamı 28 Aralık günü, Kremlin'de Putin ile görüşmesinden ayrıldıktan iki saat sonra arabasının arka koltuğunda ölü bulundu.

HEDEF RUSYA'NIN KALBİ Mİ?

FETÖ suikasti sonucu öldürülen Andrey Karlov'un gelişen Türkiye-Rusya ilişkilerini önemsemesi sebebiyle bizzat Putin tarafından atandığı biliniyor. Yine, Atina'daki evinde ölü bulunan Rus diplomat Andrey Malanin de her ne kadar konsolos olsa da Yunanistan'da büyükelçi düzeyinde etkili bir konumu olduğu konuşuluyor. Roman Skrılnikov, Aleksandr Kadakin ve Vitaly Çurkin de Rusya için öneme sahip ülkelerde görev yapmaktaydı. Tüm bu isimlerin son iki ayda hayata gözlerini yumması, Putin yakınında bulunan ve Rusya'nın kritik kurumlarını yöneten “Silovikiler hedefte mi” sorusuna sebep oluyor.

SOĞUK SAVAŞ DİPLOMATI

Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği görevini 2006 yılından itibaren yürüten Vitaly Çurkin, dün sabah Rus misyonunda aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.Kalp krizi geçirdiği duyurulan ve hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayan Çurkin'in kesin ölüm nedenine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. Cenaze programı da henüz duyurulmayan Çurkin için Rusya'nın BM Daimi Temsilciliğinde üç gün süreyle taziye defteri açılacak. Doğum günü bugün olan Çurkin, 1952 yılında dünyaya gelmiş ve 1974'te dışişleri kariyerine başlamıştı. Irina Çurkina ile evli olan Rus büyükelçinin, Anastasia adında bir kızı ve Maksim isimli oğlu bulunuyor.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 7
  • yörük 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya kendi içinde temizlik yapıyor bence
    Cevapla
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    birileri nasıl bir zamanlar bizim diplomatları çetelerle öldürüyorsa aynısını şu an Rusyaya yapıyorlar. Rusyayı yalnızlaştırmak, bir nevi Putini yalnız bırakmak isteniyor. Bir nevi etrafı boşaltılıyor, bu küresel paracıların bir oyunu bence. bükemedikleri bileklerin etrafını tek tek buduyorlar. bunların aynısı bizim içimizde de var. bu güçlere karşı dikkatli olmak gerek. Allah milletimizi ve başımızdakileri bunların şerrinden korusun.
    Cevapla
  • RmaCF 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle çok haklı bir yorum , abd ve ingiltere almanya gibi tayfaları dünyadaki güç dengesini korumak için böyle alçakla suikastlere başvuruyor aciz bir şekilde , ama artık abd in tek güç olduğu dönem geride kaldı herkes bunun farkında artık tepeden bakamıyacakları bir rusya ayrıca çin ve hindistan geliyor , bence türkiyede abd ve avrupa birliğiyle olan ilişkisini gözden geçirmeli rusyaya yakınlaşmalıdır nitekim abd ve avrupanın yıllarca kuyruğu olduk bizi ve ordumuzu , paramızı kullandılar , Allah türkiyeyi korusun...
    Cevapla
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Rus düşmanı Putin düşmanı. Türkiye düşmanlığı Erdoğan düşmanı. Dünya da aynı gruplar.
    Cevapla
  • Kahtalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah şu hain ingilizler ah
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek sen bulmuşsun doğru adresi tebrikler....
    Cevapla
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan istihbaratının oyunları.. Rusya bunun çok iyi farkındadır eminim ki.. Hiç bir zaman özellikle Amerikaya güven edilmemeli.. Kendi kaderimizi başkalarının yüzümüze gülen arkamızdan sinsileşen suratlarına bırakmamalıyız.. Rabbim Ülkemizin ve tüm Alem-i İslamın yar ve yardımcısı olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı