ABD'de İslam düşmanlığı arttı! Cami kundaklandı!

ABD'nin Florida eyaletinde bir caminin kundaklandığı bildirildi.

ABD'de İslam düşmanlığı arttı! Cami kundaklandı!
ABD'de İslam düşmanlığı arttı! Cami kundaklandı!
GİRİŞ 25.02.2017 12:32 GÜNCELLEME 25.02.2017 12:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hillsborough İlçesi İtfaiyesi'nden yapılan açıklamada, Florida'nın Tampa kentinde Yeni Tampa İslam Derneğinin bünyesinde bulunduğu camide dün kasıtlı yangın çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, yerel saatle 02.00'de müdahalede bulunulan yangının, caminin ibadet edilen bölümüne zarar verdiği kaydedildi.

Can kaybı yaşanmadı

Yangın çıktığında camide kimsenin bulunmamasının olası can kaybı ya da yaralanmanın önüne geçtiği vurgulanan açıklamada, olay yerinden toplanan kanıtların yangının kasten çıkarıldığına işaret ettiği aktarıldı.

Yeni Tampa İslam Derneği Sözcüsü Avukat Mustafa Ameen, olayın daha net anlaşılması için soruşturmanın sonuçlarını beklediklerini, toplumun kendileriyle dayanışma içinde olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

ABD'nin en büyük İslami çatı kuruluşlarından Amerika-İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) Florida Şubesi Sözcüsü Wilfredo Amr Ruiz de toplumların nefret suçu gibi görünen bu olaya kurban gitmesinin endişe verici olduğunu açıkladı.

Florida'nın Orlanda kentinde 12 Haziran'da bir gece kulübünde 49 kişinin ölümüne ve 53 kişinin yaralanmasına yol açan Afganistan asıllı Omar Mateen'in gittiği belirtilen eyaletteki cami, eylül ayında kundaklanmıştı.

Camide 100 bin dolar civarında hasar oluşmuş, sabıka kaydı bulunan ve sosyal medyada İslam karşıtı mesajlar paylaşan saldırgan Joseph Michael Schreiber'e 30 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezası verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • feremez karatas 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahin laneti uzerinize olsun, ey amerika hacli zihniyeti sizi cehennem odunu yapincaya kadar rahat durmayacaksiniz. Inne fettehne leke fethen mubin. buyuk fetih suphesiz ki islamin olacaktir. Zira biz den fatihlerde eksik olmaz selahaddini eyyubilerde. kiyamete kadar yigitler aramizdan cikar ve sizin sulmune dur diyecek. Bugunde Tayyib lerin ciktigi gibi. islam alemide uykuda uyandiran sadece bir kimse var oda recep tayyib erdogandir. Rabbim onu basimizdan eksik etmesin, zalimlere karsi.
    Cevapla
  • EVET!!!! 7 yıl önce Şikayet Et
    insallah Allah hak yolda haklı yolda yürüyenlerle beraberdir. .
    Cevapla
  • a.cola 7 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar