90 dolarlık suikast!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un suikast sonucu öldürülen üvey abisi Kim Jong-nam'ın cinayetinde rol aldığı sanılan Endonezyalı kadına 90 dolar ödendiği ortaya çıktı

90 dolarlık suikast!
90 dolarlık suikast!
GİRİŞ 25.02.2017 12:45 GÜNCELLEME 25.02.2017 12:47

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey abisi Kim Jong-nam'a ölümüyle bağlantılı şüphelilerden biri olan Endonezyalı kadına 90 dolar ödendiği ortaya çıktı.

90 dolar

Associated Press'in haberine göre suikastı bir kamera şakası sandığını iddia eden Endonezyalı şüpheliye cinayet için 90 dolar ödendiği bildirildi.

4 kişi gözaltına alınmıştı

Kim Jong-nam, 13 Şubat'ta Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında uğradığı saldırının ardından hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Endonezya, Vietnam, Malezya ve Kuzey Kore vatandaşı 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Siti Aishah adlı Endonezyalı kadın verdiği ifadede olayın yabancı ajanlar tarafından gerçekleştirilen bir suikast olduğundan haberdar olmadığını ve bu 'şaka'yı daha önce 3-4 defa daha yaparak ödeme aldığını savunmuştu.

Malezya'da Kimyasal Silahlar Analiz Merkezinde yapılan çalışmalar sonucu Kim Jong-nam'ın öldürülmesinde kullanılan kimyasal maddenin VX-sinir ajanı olarak bilinen öldürücü etkisi yüksek sinir gazı olduğu ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!