Suudi Arabistan'dan Irak'a sürpriz ziyaret!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ve heyetini Bağdat'taki ofisinde kabul ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan'dan Irak'a sürpriz ziyaret!
Suudi Arabistan'dan Irak'a sürpriz ziyaret!
GİRİŞ 25.02.2017 15:52 GÜNCELLEME 25.02.2017 15:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cubeyr beraberindeki heyetle Bağdat'a geldi.

"Terörle mücadele"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr'in, "sürpriz" şeklinde nitelendirilen Irak ziyareti kapsamında, üst düzey temaslarda bulunacağı, görüşmelerde ağırlı olarak da "terörle mücadele" meselesinin ele alınacağı belirtildi.

İbadi ve Suudi Bakan Bağdat'taki ofiste görüştü

İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanının Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr ve heyetini Bağdat'taki ofisinde kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, İbadi ve Cubeyr görüşmesinde bölge ve dünyayı tehdit eden terör ve ideolojisiyle ortak mücadeleye vurgu yapıldığı aktarıldı.

Cubeyr'in Irak güçlerinin DEAŞ'a karşı başarısını kutladığı ve kurtarılan bölgelerin yeniden imarında katkı sunmaya hazır oldukları bilgisine de yer verildi.

Irak Meclisi'ndeki Sünni Güçler Birliği Koalisyonu Başkanı Ahmet el-Mesari yaptığı yazılı açıklamada, Cubeyr'in Irak ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, ziyaretin "iki dost ülke ilişkilerinin derinliği ve bölgedeki istikrarın sağlanması için rollerinin önemine işaret ettiğini" ifade etti.

Irak Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Muhammed Nuri Abid Rabba da yaptığı açıklamada, Cubeyr'in ziyaretinin iki ülke çıkarına olmasını dilediklerini belirterek, iki ülke arasındaki sorunların aşılması gerektiğine işaret etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • GÖRELE.Çavuşlu... 7 yıl önce Şikayet Et
    bu herifede ne sakal ne bıyık var nasıl iş hem de. şeriat diyeceksin .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?