ABD'den jet cevap: Utanç verici

Rusya ve Çin, BM Güvenlik Konseyi’nde görüşülüp oylanan ’Suriye’ye yaptırım uygulanması’ tasarısını veto etti. ABD'den cevap gecikmedi.

ABD'den jet cevap: Utanç verici
ABD'den jet cevap: Utanç verici
GİRİŞ 28.02.2017 23:11 GÜNCELLEME 28.02.2017 23:22
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde görüşülen ve altı yıllık iç savaş süresince kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Suriye hükümetine yaptırım uygulanmasını öngören tasarı, Rusya ile Çin’in vetosuyla reddedildi.

ABD'NİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DAİMİ TEMSİLCİSİ: UTANÇ VERİCİ BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLMEDİ

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de kimyasal silah kullandığı tespit edilen Esad rejimine yaptırım uygulanmasını isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısının reddedilmesine ilişkin, "Rusya ve Çin bugün acımasız ve savunulamaz bir seçim yaptı. Karar tasarısı utanç verici bir şekilde kabul edilmedi." dedi.

Suriye'de kimyasal silah kullandığı belirlenen Esad rejimine yaptırım uygulanmasını isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını Rusya ve Çin veto etti.

Haley, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, Rusya ve Çin'in gerçekleri görmezden geldiğini belirterek, "Rusya ve Çin bugün acımasız ve savunulamaz bir seçim yaptı. Karar tasarısı utanç verici bir şekilde kabul edilmedi." diye konuştu.

YORUMLAR 27
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    demekki zehirli gazın arkasında rus ve çin var bu iş bu bm de bu şekilde çözülmez . güvenlik konseyinde tek isalam daimi üyesi yok yuh size
    Cevapla
  • DES 7 yıl önce Şikayet Et
    AB kendi eştiğiniz kuyuda boğulacaksınız . Yalancılar
    Cevapla
  • DES 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin birbirlerinize güveniniz yok Yalancılar , sahtekarlar . Müslümanların sizinle hiç işi olmaz .
    Cevapla
  • DES 7 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü AB bu yalancılığınız sizide yok edecek .
    Cevapla
  • hnddd 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl utanması gereken kişiler nasıl bu kadar yuzsuz ve haysiyetsiz olabiliyor ya.. Dünya lideri olsan ne olur, adam olmadıktan insan olamadıktan sonra, ey kendi büyük ciğeri nokta kadar abd..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu