ABD'den FETÖ'ye şok!

ABD'de İngilizce yayın yapan "www.gulencharterschools.weebly.com" sitesinin, Türkiye'den "içerik ihlali" şikayeti üzerine kapatıldığı ortaya çıktı.

ABD'den FETÖ'ye şok!
ABD'den FETÖ'ye şok!
GİRİŞ 01.03.2017 04:05 GÜNCELLEME 01.03.2017 04:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD'deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı sözleşmeli okullarla ilgili bilgilerin yer aldığı İngilizce yayın yapan "www.gulencharterschools.weebly.com" sitesinin, Türkiye'den "içerik ihlali" şikayeti üzerine kapatıldığı ortaya çıktı.

SİTE TAMAMEN KAPATILDI

ABD'de yayın yapan ve FETÖ bağlantılı sözleşmeli (charter) okullarla  ilgili kapsamlı bilgilerin yer aldığı internet sitesi, Türkiye'den bir haber sitesinin editörünün şikayeti üzerine tamamen kapatıldı.

FETÖ bağlantılı okullarla ilgili araştırmalarda sıkça başvurulan "www.gulencharterschools.weebly.com" sitesinin yöneticileri, kamuoyuna yaptıkları  yazılı açıklamada, hem Türkiye'den yapılan şikayetin hem de sitelerinin tamamen kapatılmasının yanlış olduğunu ifade etti.
 
"Kamu Okullarında Özel Çıkar Lobiciliğine Karşı Olan Vatandaşlar"  (CASILIPS) adlı bağımsız ve anonim yazarların oluşturduğu sitenin yöneticilerinin  açıklamasında, 2010'dan beri İngilizce yayın yapıldığı, şikayette bulunan haber  sitesinin ise Türkçe yayın yaptığı belirtildi.
 
2015'te yayına başlayan site, 2010'a ait içerikle ilgili hak iddia ediyor
 
Aynı şekilde şikayete konu edilen içeriğin önce kendileri tarafından  üretildiğinin basit teknik bir çalışma sonucunda görüldüğü kaydedilen açıklamada,  şikayeti yapan haber sitesinin 2015'te yayına başladığı ancak 2010'daki bir  içeriğin kendilerine ait olduğu iddiasıyla ABD'ye şikayet mektubu yolladığına  dikkat çekildi.
 

FETÖ'CÜLER HAKSIZLIK DEDİ

Sitenin yöneticileri, tek bir sayfadaki içerikle ilgili şikayetten  dolayı toplam 135 sayfalık sitenin tamamen kapatılmasının da "haksızlık" olduğunu  savundu ve sitelerinin bir an önce açılması gerektiğini dile getirdi.
 
Konuyla ilgili "Weebly" yöneticilerine şikayette bulunduklarını  kaydeden "www.gulencharterschools.weebly.com" yöneticileri, kendilerine gelecek  cevabı beklediklerini ve ona göre çalışmalarına devam etmeyi planladıklarını  bildirdiler.
 
Öte yandan kapatılan internet sitesine oldukça benzer bir isimle "www.gulencharterschool.weebly.com" adlı bir internet sitesinin yakın zaman önce  kurulması ve siteden FETÖ okulları lehine yayınların yapılmaya başlaması dikkat  çekti.

FETÖ'NÜN ABD'DE 150 CİVARINDA SÖZLEŞMELİ OKULU FAALİYET GÖSTERİYOR
 
ABD genelinde FETÖ'ye ilişkili 150 civarında sözleşmeli okulun  faaliyet gösterdiği ve bu okulların eyalet bütçelerinden yıllık yaklaşık 500  milyon dolar gelir elde ettiği kaydediliyor. Federal Soruşturma Bürosunun (FBI)  Haziran 2014'te başlattığı usulsüzlük soruşturmasının ise devam ettiği belirtiliyor.
 
FBI ilk olarak FETÖ bağlantılı olduğu bildirilen Concept Schools'un  Illinois eyaletine bağlı Des Plaines şehrindeki merkezi başta olmak üzere  Illinois, Ohio ve Indiana eyaletlerinde şirkete ait toplam 19 okul ve büroya  baskın düzenlemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya rabbi bu kefereler bu FETÖ yü vermeyecek anlaşılan , artık geberme zamanı gelse de büyü bozulsa artık .
    Cevapla
  • ANTIFETO 7 yıl önce Şikayet Et
    sahtekaR FETOS SENIN YATACAK YERIN YOK
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    simdi daha iyi anladim amerikan ordusu her yerde yanlis tarafta neden durdugunu 150 okul varmis her yil okul basina 10 mezun verse
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    birgun o buraya ge le cek !
    Cevapla
  • serhan 7 yıl önce Şikayet Et
    fetöyü vermedikten sonra gerisi boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız