ABD'den Yemen'e bombardıman

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Yemen'in Abyan, Beyda ve Şabvah vilayetlerinde El Kaide hedeflerine yönelik 20'den fazla hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

ABD'den Yemen'e bombardıman
ABD'den Yemen'e bombardıman
GİRİŞ 02.03.2017 22:28 GÜNCELLEME 02.03.2017 22:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis’in yaptığı yazılı açıklamada Yemen  El Kaidesine ait altyapı ve ekipmanlarını hedef alan saldırıların 2 Mart sabahı  gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada operasyonda ölü sayısına yer verilmezken saldırının Yemen  hükümeti ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdullah Mansur Hadi ile koordinasyon içeresinde  gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.
 
Albay Davis açıklamasında şunları kaydetti:
 
“Saldırının hedefinde militanlar, ekipman, altyapı, ağır silah  sistemleri ve çatışma mevzileri vardı. Arap Yarımadası El Kaidesi ABD ve  müttefiklerimize karşı saldırıları planlamak, yönlendirmek ve azmettirmek için  Yemen’de yönetilmeyen bölgelerden faydalanıyor. ABD kuvvetleri Arap Yarımadası El  Kaide’sinin Yemen’de işlemez hale getirmek ve yenmek üzere Yemen hükümeti ile  birlikte çalışmaya devam edecektir.”

ÇOK SAYIDA EL KAİDE MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ
    
Pentagon’un Yemen masası sözcülerinden Christopher Sheerwood, AA'ya  yaptığı açıklamada ölü sayısının netleştirilmediğini ancak birçok El Kaide  mensubunun öldürüldüğünü ifade etti.
 
Sheerwood saldırı ile ilgili detayların incelendiğini kaydetti.
 
Saldırıların Yemen’in Beyda vilayetinde geçen ay yapılan baskından  sonra gerçekleştirilmesi ABD medyasında bir askerin öldürüldüğü baskından elde  edilen istihbarat bilgileri ile yapıldığı yorumlarına neden oldu.

ABD özel kuvvetleri geçen ay El Kaide kampına bir baskın düzenlemiş  saldırıda onlarca sivil kayıpların yanında 14 El Kaide mensubu ve bir ABD askeri  öldürülmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump o baskından çok fazla istihbarat bilgisi  toplandığını savunurken Amerikan basınına yansıyan haberlerde olaya dair bilgisi  olan kaynakların o baskından herhangi önemli bir bilgi toplanamadığını iddia ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    yalancı abd sivilleri bombalamıştır inanmayın çarpıtıyor
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    sudi arapistani savasa sokup silah satmak icin siileri egtti ve silahlandirdi simdi niye vuruyor arastirmali yoksa amerkanin dediklerini yapmiyorlar,mi, devlet sudi arapistani uyarmali silah almamasi konusunda,
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik üssü ABD tarafından kullandırılıp , 1 tek müslüman bile kalkan uçak tarafından öldürülürse bu vebaldir. Artık Suudi Arabistan'da ABD nin kendisini de bölmeye çalıştığını uyanmalıdır. Tüm müslümanlar uyanmalıdır. ABD artık müslümanlığı yoketmek üzere (kendince) harekete geçti. BUnu görsün herkes.
    Cevapla
  • haçlıSAVAR 7 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRÜN ve TERÖRİSTİN arkasında abd var. bir de utanmadan teröre destek verirken terörle mücadele ediyor görüntüsü çizerek dünyanın aklı ile alay etmeye devam ediyorlar. dünya 5 ten büyüktür ve YENİLECEKSİNİZ ey HAÇLI TERRÖRİSTLER
    Cevapla
  • osmanlı torunu 7 yıl önce Şikayet Et
    Elkaide yemen'de biterse şia'nın istalsını önleyecek hiçbit güç olmaz. Bu açık ve net.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar