Fillon'un eşinden 'mücadele' vurgusu!

Fransa'da yolsuzluk iddiaları sonrası sessizliğini bozan Penelope Fillon, eşinin cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğini söyledi.

Fillon'un eşinden 'mücadele' vurgusu!
Fillon'un eşinden 'mücadele' vurgusu!
GİRİŞ 05.03.2017 17:02 GÜNCELLEME 05.03.2017 17:25

Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un eşi Penelope Fillon, haklarındaki yolsuzluk iddiaları karşısında, "Eşime sonuna kadar devam etmesi gerektiğini her gün söyledim." dedi.

ADAYLAR ARASINDA EN TECRÜBELİ VE KARARLI

Le Journal du Dimanche gazetesine konuşan Fillon, hakkında çıkan iddialardan sonra sessizliğini bozarak eşinin adaylığını desteklediğini söyledi. Hayatının en zor dönemini yaşadığını belirten Fillon, "Eşime sonuna kadar devam etmesi gerektiğini her gün söyledim. Ancak kararı verecek kendisi. Adaylar arasında cumhurbaşkanı olabilecek nitelikte tecrübeli ve kararlı olan sadece o var." diye konuştu.

EŞİME DANIŞMANLIK YAPTIM

Eşine bütün siyasi kararlarında danışmanlık yaptığını söyleyen Fillon, "Ona gelen postaları sekreteri aracılığıyla değerlendirdik. Ona konuşmaları için notlar getirdim. Yerel basından özetler yaptım. Bunu ben yapmasaydım başka birini görevlendirip ödemeyi ona yapacaktık. Sonunda benim yapmamda karar kıldık." ifadelerini kullandı.

Eşi ve iki çocuğunu hiç çalışmadan "danışman" sıfatıyla devletten maaş aldırmakla suçlanan François Fillon'a soruşturma açan Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, Fillon'u 15 Mart'ta ifade vermeye çağırmıştı. Fillon, hakkında ortaya atılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını reddederek adaylıktan vazgeçmeyeceğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi