Azeri vekilden Türkiye resti!

Azerbaycanlı Milletvekili Mirkişili, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ve bölgede yaşanan son gelişmelere dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Azeri vekilden Türkiye resti!
Azeri vekilden Türkiye resti!
GİRİŞ 07.03.2017 10:36 GÜNCELLEME 07.03.2017 10:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve AGİT heyeti üyesi Tahir Mirkişili, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ve bölgedeki son gelişmeleri Türkiye gazetesine değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Mirkişili,  “FETÖ’nün darbe girişiminin başarılı olması demek Türkiye devletinin yok edilmesi demektir. Hiçbir Azerbaycanlı Türkiye’nin trajik bir şekilde imha edilmesine kayıtsız kalamaz.” dedi.

İşte dikkat çeken o açıklamalar...

“TÜRK HALKI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ETRAFINDA KENETLENDİ”

FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek veren en etkin ülkesiniz. Azerbaycan'daki FETÖ yapılanması ne durumda?

Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev kardeş Türkiye'de meydana gelen tüm terör olaylarını, özellikle de 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadı ve Azerbaycan'ın her zaman kardeş Türk halkının yanında olduğunu, halkın tercihine saygı duyulması gerektiğini belirtti. Bu olaylar sırasında bazı devletlerin önyargılı yaklaşımına rağmen, Türk halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendi ve tarihin en ağır denemesinden alnının akıyla çıktı. Azerbaycan, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terörist oluşumların karşısındadır ve bundan sonra da öyle olacak. Devletimiz daima hak ve adaletten yanadır.

“FETÖ’NÜN DİNLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR”

FETÖ'nün Azerbaycan'da belirli uzantıları olabilir ancak burada güçlü bir ideolojik dayanakları yok. Bu örgüt, devlet bağımsızlığımızı restore ettiğimiz ilk yıllarda oluşan kaotik ortamdan faydalanarak ülkemize girdi. Diğer ülkelerde olduğu gibi Azerbaycan'da da önce eğitim sistemine nüfuz etti. Sovyet sisteminden kalma eğitimle karşılaştırıldığında daha rahat çalışabileceklerini biliyorlardı. Fakat devletimiz güçlendikçe diğer radikal akımlar gibi onlarında önlenmesi yönünde çalışmalar başlatıldı. 2009 yılında Fetullah Gülen ve örgütüne ait kitap, video ve kayıtların Azerbaycan'a sokulmasına yasaklandı. FETÖ'nün dinle hiçbir ilgisi yoktur. Bu oluşum dini bir kurum değil, din adı ile maskelenmiş siyasi bir örgüttür. 

“DARBENİN BAŞARILI OLMASI DEMEK, TÜRKİYE DEVLETİNİN SONU DEMEKTİR”

15 Temmuz darbe girişimi sırasında neredeydiniz? O gece neler hissettiniz?

Darbe girişimi sırasında evdeydim, Türkiye'de olup bitenleri televizyondan öğrendik. Önce yaşananların doğru olduğuna inanmak istemedim, çünkü bu girişimin başarılı olması demek Türkiye devletinin sonu demekti. Hiçbir Azerbaycanlı bizim için kardeş olan Türkiye'nin trajik bir şekilde imha edilmesine kayıtsız kalamaz. 

Türkiye'de yaşayan dostlarımla görüştüm, sürekli olarak olayların hangi yönde cereyan ettiğini öğrenmeye çalıştım. Allaha şükürler olsun ki bu darbe girişimi başarısız oldu. Türk halkı tarihinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir tehlikenin üstesinden başarıyla geldi. Azerbaycan halkı ve Cumhurbaşkanı Aliyev bu anlarda da Türkiye'nin yanında oldu. Güçlü olmak Azerbaycan ve Türkiye'nin var olmasının tek şartı. İnanıyorum ki devletlerimiz güçlü oldukça, halklarımız huzur ve refah içerisinde yaşayacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 14
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    vay be gardaş büyükmüşsün meselenin özünü gezel teşhis etmişsin helal gardaşıma
    Cevapla
  • Xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet deil hükümet devrilirdi devleti bi darbede yıksalardı simdiye kaç darbe oldu ben unuttum
    Cevapla
  • Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlık da, gardaşlık da bu işte... Biz "bir millet, iki devletiz". Allah Milletimizi korusun.
    Cevapla
  • kayserili 38 7 yıl önce Şikayet Et
    biz her zaman GARDAŞIS selam olsun
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 7 yıl önce Şikayet Et
    darisi icimizdeki hainlere olsun chp ye duyrulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri