BM'den Somali'ye 'acil ziyaret'

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, "kıtlığı yerinde incelemek ve kolera vakalarına odaklanmak üzere Somali'ye acil ziyaret" gerçekleştiriyor.

BM'den Somali'ye 'acil ziyaret'
BM'den Somali'ye 'acil ziyaret'
GİRİŞ 07.03.2017 14:56 GÜNCELLEME 07.03.2017 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, şiddetli kuraklık nedeniyle açlıktan ölümlerin görüldüğü Doğu Afrika ülkesi Somali'ye geldi.

ACİL ZİYARET

Guterres, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajda, ülkedeki kıtlığı yerinde incelemek ve kolera vakalarına odaklanmak üzere Somali'ye "acil ziyaret" gerçekleştirdiğini bildirdi.

Somali'ye ulaştığını kaydeden Guterres mesajında, "(Somali'de) İnsanlar ölüyor. Dünya bunu durdurmak için şimdi harekete geçmek zorunda." ifadesini kullandı. Guterres, ülkede gittikçe kötüleşen durumla mücadele için dünya kamuoyuna çağrıda bulundu.

"Dayanışma mesajı"

Ayrıca, ziyareti hakkında uçakta da açıklama yapan Guterres, ülkedeki durumla ilgili mümkün olduğunca çok ses çıkarılması gerektiğini belirterek, "Çatışma, kuraklık, iklim değişikliği, hastalık, kolera... Tüm bunların birleşimi bir kabus." dedi.

Guterres, "Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'ya bir dayanışma mesajı getiriyorum." diye konuştu.

110 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Geçen hafta kuraklık sebebiyle ulusal felaket ilan edilen ülkede, şimdiye kadar 110 kişinin açlıktan öldüğü duyuruldu.

BM, ülke nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan 6,2 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu, 2,9 milyon kişinin ise "acil yardıma muhtaç" olduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdurrahman Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsan (olmıyanlar)ın hakkını savunan MEDENİ (!) insanlar nerede ? Her söyledikleri yalan ve aldatma olan SÖMÜRGEN insanlık düşmanları, Batılı, Batıcı mahlukat ortaya çıkın. Yeni BM Genel Sekreterini kutluyoruz. Daha aktif, daha yiğit, daha merhametli ve müşfik olmıya davet ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde