İranlılara bir yasak daha! Tüm uygulamalar...

İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkedeki sosyal medya uygulamalarının kapatılabileceğini belirtti.

İranlılara bir yasak daha! Tüm uygulamalar...
İranlılara bir yasak daha! Tüm uygulamalar...
GİRİŞ 11.03.2017 12:47 GÜNCELLEME 11.03.2017 12:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende konuşan Muntazeri, "İnternetin birtakım avantajları olsa da oldukça tehlikeli bir cehennem yatağına dönüşebiliyor." dedi.

TEPKİLER SÜRÜYOR

İnternetin kısıtlanmasına gelen tepkilere de işaret eden Muntazeri, "Bize, 'Şu uygulamayı kapatmayın halkın özgürlüğünü elinden almayın' diyorlar. Bu nasıl özgürlük?" ifadelerini kullandı.

"Batı'nın sahip olduğu tüm imkanlarıyla Müslüman toplumlara karşı kültürel savaşa girdiğini" öne süren Muntazeri, Çin'i internet kısıtlamaları konusunda örnek göstererek, "Nüfusunun az bir kısmı Müslüman olan Çin, Batı kültürünün ülkeye girişine izin vermiyor. O halde biz neden bunu yapmayalım?" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 2013'te göreve geldiğinde halka daha özgür bir basın ve internet sözü vermişti ancak Ruhani'nin bu sözleri özellikle muhafazakar muhalefet tarafından eleştirilerin hedefi olmuştu

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    İran Bence Çok Doğru Bir Karar Almış..İnşallah Bizim Ülkemizde de Yasaklanır. Çocuklarımızı Geçtik Yetişkinler Bile Sosyal Medyaya Tapar Olmuş. Hoca Ödev Veriyor Çocuğa İnternetten Araştır Diyor.Kütüphane Diye Bir Yer Var Ödevi Burdan Araştır.Sosyal Medya KAldırılmalı bencede.Eski OSmanlı Kültürümüze Dönmeliyiz.Dostluk ,Muhabbet ,Arkadaşlık,Ortamı KAlmadı. Sosyal Medya Çıktı Kimse Kimseye Güvenmez Oldu.
    Cevapla
  • Berat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok Doğru Bir Karar Almış Bizim Ülkemizde de Kapatılmalı Bence..Sosyal Medya Yüzünden Başımıza Gelmeyen Kalmadı.Boşanma DAvaları,Kavgalar,Cinayetler Çoğaldı..İnşallah Reisimiz Bizim Vatanımızda Türkiyemizde de Yasaklar..Arkadaşlık,Dostluk ve Sohbet Ortamları Bitti Resmen.2 Kişi Yanyana Geliyor Herkesin Elince bir Cep Telefonu.İnsanlarımız Resmen Sosyal Medya Aşığı Olmuş Yazık Bence. Eski Yıllarımızı Arar Olduk.Misafirliğe Gidiyorsun..Herkesin Elinde Cep Telefonu.Ne Sohbet var Ne Muhabbet.. Reisim İnşallah Yasaklarsınız Sizde Sosyal Medyayı..Öncede Sosyal Medyamı Vardı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...