Musul'da 'insani felaket' uyarısı!

Musul'da DEAŞ'a karşı devam eden operasyonlar nedeniyle evlerini terk eden siviller ilaç, gıda ve su bulmakta büyük zorluk çekiyor.

Musul'da 'insani felaket' uyarısı!
Musul'da 'insani felaket' uyarısı!
GİRİŞ 22.03.2017 14:30 GÜNCELLEME 22.03.2017 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Musul'un batı yakasındaki çatışmalardan kaçan sivillerin güneydeki sığınmacı kamplarına ulaşmak için kullandığı güzergah üzerinde bulunan El-Buseyf bölgesinde içler acısı bir tablo söz konusu.

Yüzleri korkudan sararmış, giysileri yırtık, ayakları çıplak Musullu göçmenler, yanlarına alabildikleri kadar gıda ve suyla kilometrelerce yol yürüdükten sonra buraya ulaşıyor.

Açlıktan zayıf düşen göçmenlerin çoğu hastalıkla da mücadele ediyor. Ancak burada ne onları iyileştirecek ilaç ne de karınlarını doyurmaya yetecek kadar gıda var.

'MUSUL YANIYOR'

Musullu göçmenlerden Muhammed Tahsin Ebu Ömer, eşi ve iki küçük çocuğuyla El-Akidat bölgesindeki evlerinden ayrılırken yanlarına sadece küçük bir çanta alabildiklerini söyledi. Geride korkunç bir manzara bıraktıklarını belirten Ebu Ömer, Musul'dan çıkarken gördüklerini şöyle anlattı:

"Musul yanıyor... Kentin her tarafından dumanlar ve alevler yükseliyor. Çığlık atan kadınlar, ağlayan çocuklar, yardım isteyen erkekler ve acıdan inleyen yaşlıların sesleri her tarafı sarmış durumda. Caddeler ceset dolu, evler yıkılmış ve etrafa yayılan enkazdan dolayı Musul'un sokaklarından geçmek mümkün değil artık."

GÜNLERDİR SADECE HURMAYLA BESLENİYORLAR

Göçmen grubunun arkasında kalan 50 yaşlarındaki Um Visam'ın tek düşüncesi ise oğlu ve ailesi. Küçük bir tepeden geride bıraktığı kente bakan Musullu kadın, "Şehirden çıkmaya çalıştığımız sırada tek oğlum olan Visam, eşi ve üç çocuğuyla kayboldu. Bu yüzden uzun süreden beri buradan, gelenlerin arasında onları arıyorum. Onları bulmadan buradan ayrılmam mümkün değil." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mahmud han 7 yıl önce Şikayet Et
    malesef musulun nüfus dağılımını deiştiriyorlar.turkmenleri yerlerinden ediyorlar.Planli şekilde demogojik yapiyla oynuyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi