Ukrayna'dan Kiev saldırısına ilk tepki!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de eski bir Rus milletvekiline silahlı saldırı düzenlendi

Ukrayna'dan Kiev saldırısına ilk tepki!
Ukrayna'dan Kiev saldırısına ilk tepki!
GİRİŞ 23.03.2017 14:59 GÜNCELLEME 23.03.2017 16:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın başkenti Kiev, Perşembe gününe şok bir suikast haberiyle başladı.Rusya'nın Duma eyaletinin eski milletvekili Denis Voronenkov uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Kiev polis müdürünün yaptığı açıklamada, olayın şehir merkezi olarak tabir edilebilecek bir bölgede gerçekleştiği belirtildi.

Saldırıda eski milletvekilinin yanı sıra, yakın korumasının da vurulduğu ve hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığı ifade edildi.

Voronekov geçtiğimiz sonbaharda, Rus istihbaratının kendisiyle ilgili çalışma yürüttüğünü öne sürerek eşiyle birlikte Ukrayna'yı terk etmişti. Rus vatandaşlığından feragat ettiğini söyleyen Voronekov, Ukrayna vatandaşlığına kabul edilmişti.

"RUSYA DEVLET TERÖRİZMİNİN BİR EYLEMİ"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko olayın ardından yaptığı açıklamada suikastı, Rusya devlet terörizminin bir eylemi olarak tanımladı. Poroşenko, olayın Ukrayna'daki cephaneliğe düzenlenen 'sabotaj'la aynı güne denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Ukrayna'da günün erken saatlerinde orduya ait en büyük cephanelikte yangın çıkmış, Ukraynalı yetkililer olayın sabotaj olduğunu söylemişlerdi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna cephesinden gelen suçlamaların ardından Kremlin de bir açıklama yayınladı.

Kremlin'den yapılan açıklamada Ukrayna'nın iddiaları için 'absürd' ifadesi kullanıldı.

Eski Rus komünist milletvekili Denis Voronenkov'un Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir otelin önünde vurularak öldürülmesine de değinen Zaharova, "Voronenkov'un ölümü karşısında şoke olduk. Elimizdeki bilgiler, bunun bir kiralık katil tarafından gerçekleştirilmiş bir cinayet olduğunu gösteriyor" dedi.

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • barakuda 7 yıl önce Şikayet Et
    aaa rusya şok olmuş şaşırmış bak bak seen az daha inanıyordum sizin yapmadığınıza herzamanki marifetiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi