Rusya'dan S-400 açıklaması

Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Kojin, Türkiye'nin NATO üyesi olmasının S-400 hava savunma sistemine sahip olmasına bir engel teşkil etmediğini belirtti.

Rusya'dan S-400 açıklaması
Rusya'dan S-400 açıklaması
GİRİŞ 24.03.2017 01:29 GÜNCELLEME 24.03.2017 01:29
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Moskova'dan S-400'ler hakkında Türkiye ile anlaşmanın sağlandığına dair açıklama gelirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, söz konusu durumla ilgili konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rossiya 24 televizyonuna konuşan Kojin, gazetecinin 'Moskova'nın bu sevkiyattan korkup korkmadığı' sorusuna, "Evet, Türkiye bir NATO üyesi, ama korkmuyoruz. Bir şeyi teslim etmeden önce biz, entelektüel faaliyetin sonuçlarını sıkıca düzenliyoruz. Taraflar, silahla neler yapılabileceği ve neler yapılamayacağı konusunda taahhütlerde bulunuyor" şeklinde yanıt verdi.

SON KARAR TEMMUZ'DA

S-400 finansmanını içeren görüşmelerde gelinen nihai aşama, önümüzdeki aylarda liderler tarafından tekrar değerlendirilecek. 7'incisi Ankara'da yapılacak Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı'ndan önce liderlerin Temmuz ayında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Petrol Konferansı'nda buluşması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde 9-13 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi'ne bizzat davet edildi. Davete olumlu yaklaşan Putin'in bu ziyareti gerçekleşirse, Erdoğan ve Putin yaklaşık 3 ay sonra İstanbul'da biraraya gelmiş olacak. Beklentiler, savunma işbirliği ve ortak yatırım fonuna ilişkin çalışmaların ilk somut sonuçlarının bu görüşmede alınacağı yönünde.

YORUMLAR 36
  • Dogru 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu rus füzeleri nide kendi Fuzenizi kendiniz yapın bu verir Yarın vermez kendi imkanınız yoksa Aklı başında bir ortak bulmak lazım
    Cevapla
  • Aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyenler için; "Rusların dostluğu dostluk düşmanlığı düşmanlıktır" Ruslar, Amerikalılar gibi fırıldak bir millet değildir! Ne garip "Tarih tekerrürden ibarettir" Kurtuluş savaşında batı ile savaşmak için 1920 de Bolşevik Ruslar 100 000 lira değerinde altın ve sonrasında silah göndermişlerdi. Bugün durum birebir aynı olmasa da benzer görünüyor.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Rus lara hiçbir zaman güven olmaz
    Cevapla
  • Koz 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bence Nato da değiliz peki Amerika direk olarak bize niye satmıyor kendi hava savunmasını
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Geç onları oğlum Türkiye yolunacak kaz değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor