İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle!

İran, 15 ABD'li şirkete "İsrail ve terörizme destek verdiği" gerekçesiyle yaptırım uygulayacağını duyurdu.

İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle!
İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle!
GİRİŞ 26.03.2017 22:36 GÜNCELLEME 26.03.2017 22:38
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı, "İsrail ve terörizme destek verdiği" gerekçesiyle 15 ABD'li şirkete yaptırım uygulayacağını bildirdi.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, ABD tarafından tek taraflı olarak İran'la irtibatlı şahıs ve şirketlere uygulanan ambargonun uluslararası kurallar ve İran'la varılan Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na (KOEP) aykırı olduğu belirtildi.

İsrail'de güvenlik, silah ve inşaat alanında faaliyet gösteren ABD'li 15 şirketin, 21 Mart 2017'den itibaren İran'ın yaptırım listesine girdiği aktarılan açıklamada, söz konusu firmalarla ticari ilişkinin yasaklandığı ve yetkililerine veya onlarla irtibatlı kimselere vize verilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, "İsrail ve terörizme destek verdikleri" gerekçesiyle yaptırım uygulanacak ABD'li 15 şirketten bazıları Bent Tal, United Technologies Products, ITT Corporation, Raytheon, Re/Max Real Estate, Magnum Research Inch., Oshkosh Corporation, Kahr Arms ve Elbit System şeklinde sıralandı.

YORUMLAR 36
  • D.F 7 yıl önce Şikayet Et
    yutturamazsin demek lazım. iran=İsrail=abd
    Cevapla
  • KANMAYIN 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine bir oyun senaryosu var, İran şimdiye kadar hangi Hiristiyan ülkesine ne yaptı, ama islam ülkelerine saldırmışlığı var.
    Cevapla
  • İzmitli 7 yıl önce Şikayet Et
    İran. ABD. Aynı kaptan yemek yer dümen hepsi..
    Cevapla
  • Basiret 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafir devletin kim olduğu ortada Allahın kanunlarını bırakıp beşeri kanunlarla yönetilen bir ülke. Ülkenin başında dini renge börunmus kendisi, ailesi ve yakınları servet içinde yüzen bir lider. Amerikanın kucağında olan belli, utanmadan İsrail'e işbirliği yapan. Herşey ortada Yazıklar olsun
    Cevapla
  • bizde yapalım 7 yıl önce Şikayet Et
    bu şirketler hangileri ? bizde oradan alışveriş etmeyelim ? markette en çok satılan DETERJANLAR HEP İSRAİL DETERJANI ? NEDEN ARKADAŞLAR ?
    Cevapla
  • asdasd 7 yıl önce Şikayet Et
    ne deterjani yaa silah ve teknoloji sirketleri bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor