ABD fena yakalandı

Tüm kanıtlara karşın PYD/YPG’nin terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğunu reddeden ve YPG’yi Suriye’de müttefik tutan ABD, Sincar Savaşı Raporu’nda yakayı ele verdi.

ABD fena yakalandı
ABD fena yakalandı
GİRİŞ 27.03.2017 08:11 GÜNCELLEME 27.03.2017 08:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin bu zamana kadarki tüm tepki ve uyarılarına kulak tıkayarak terör örgütleriyle iş tutan ve Türkiye'yi çoğu zaman bu konuda karşına alan ABD, kendi yayınladığı raporla PKK ve PYD'nin aynı örgüt olduğunu kabul etti. Bu rapor sonrası Türkiye'nin Rakka operasyonu için 'onlar olursa biz yokuz' dediği YPG'ye karşı tutumunun ne olacağı merak ediliyor.

İlerleyiş güzergahlarının aktarıldığı haritada PKK-YPG-YBS tek ve aynı örgüt olarak tanımlandı. ABD böylelikle sözde reddetse de belgelerde YPG’nin PKK’nın uzantısı olduğunu kabul etmiş oldu.

ABD Ordusu Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nda (TRADOC) görev yapan ABD'li stratejist subayların kaleme aldığı raporda, Sincar Operasyonunda yer alan örgütlerin ilerleyiş güzergahlarının aktarıldığı haritada PKK-YPG-YBS (PKK'nın sözde Şengal savunma birlikleri) tek ve aynı örgüt olarak tanımlandı. Böylelikle örgütün PKK uzantısı olduğu kabul edildi.

Amerika'nın raporunda PKK ile yapılan işbirliği detaylı olarak anlatılıyor.

RAPORDA ORTAYA ÇIKTI

Amerikan Ordusu, PKK-YPG-YBS kardeşliğini Sincar Savaşı Raporu'nda kabul etti. Kamu istihbaratı üzerinden kamuoyu dikkatine sunulan rapor, ABD Ordusu Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nda (TRADOC) görev yapan ABD'li stratejist subaylar tarafından kaleme alındı. Nisan 2016 tarihli “tasnif dışı” TRADOC dokümanında, Sincar'da DEAŞ'a karşı savaşan güçler ve operasyondaki ilerleyişleri bir haritayla anlatıldı. Haritada PKK teröristleri mor renkle, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin peşmerge güçleri mavi renkle yansıtıldı.

ABD’nin hazırladığı haritada PKK’lı teröristler mor renkle, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin peşmerge güçleri mavi renkle yansıtıldı.

RESMEN KABUL ETTİLER

Mor renkli güçlerin tanımlaması olarak harita üzerinde PKK notu düşülürken, haritaya yönelik açıklamada da bu gücün PKK-YPG-YBS (PKK'nın sözde Şengal savunma birlikleri) olduğu belirtildi. Amerikan Ordusu, Sincar Operasyonu haritasıyla YPG'nin
PKK ile birlikte hareket eden bir güç olduğunu da resmen kabul etmiş oldu.

PKK, YPG İLE MÜTTEFİK GRUP!

Raporda, YPG'den, “PKK ile müttefik gruplardan biri” ifadesiyle bahsedildi. YPG'nin Suriye iç savaşında ortaya çıkan bir grup olduğu, savaş taktik ve teknikleriyle öne çıktığı, hız, sürpriz ve gizliliğe güvenen bir grup olduğu tanımlaması yapıldı. YPG'nin Sincar Savaşı için binden fazla Yezidi'yi 1 haftada eğittiği, savaşçılarının Irak'ta Peşmerge tarafından tutulan bir bölgede bulunduğu, Yezidilerin DEAŞ'a karşı başlıca müttefiklerinin de PKK ve YPG olduğu bilgileri aktarıldı. Sincar operasyonuna dair detaylı bilgi verilen raporda, operasyonda batıdan PKK, doğudan ise peşmergenin DEAŞ'a karşı saldırdığı anlatıldı.

SİNCAR'I ÖRGÜTE VERDİLER

Sincar Operasyonu'nun ardından PKK, Amerika'nın da desteğiyle Irak'ın “Yeni Kandil” olarak anılan Sincar Bölgesinin tamamına sahip oldu. Güvenlik kaynakları, Sincar'ın PKK tarafından ele geçirilmiş oluşunun, Güneydoğuda yürütülen terörle mücadele faaliyetlerine olumsuz etkisi olacağına işaret ediyorlar. Kaynaklar teröristler sızmalarının olabileceği uyarısında bulunuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • terörbaşı abd 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristlerin sahibi kendileri. daha neyi konuşuyoruz?
    Cevapla
  • ömer K. 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey Türkiye Cumhuriyetinin bekcisi yüce Türk Milleti.Bu abd denen terörist devlete Pyd konusunda büyük kitleler halinde görteri mitingi yapmadığımız sürece terörist devleti güneyimizde kurmaya çalışacak.yeter artık yaptıkları.artık bunları durdurma zamanımız geldi.Mitingler organize ederek,gerekirse suriyenin ve ırakın kuzeyine milyonları akın ettirerek oradaki sunu ve uydu terörist devlete engel olmalıyız.saygılarımla
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    yapilacak sey belli fetö yü isteyip ypg pkk ya destegini derhal cek dost ve müttefiksen bu admi atmaniz gerekiyor degilse bizde ona göre adim aticaz deyip 48 saat süre verip cevaplarina göre gerekiyorsa nato dan cikmayi GÖZE ALIP ülkedeki tüm abd askerlerini derhal ülkeyi terk edin diyerek noktayi koymak ama BUNU YAPABILCEK SIYASI IRADE VARMI mesele bu
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK kandili vuruyorsunda sincarı niye vurmuyorsun pes kendi ayağınna sıkıyoısun kaç defa yazdım
    Cevapla
  • Yalnızbozkurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakası yokki abd nin ele versin, Teröristin kendisidir amarika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!