Yurt dışında yaşayan seçmenler dikkat!

Yurt dışında yaşayan ve Cumhurbaşkanlığı referandumunda oy kullanacak olan seçmenler, oylarını belirtilen tarihlerde ve istedikleri temsilcilikle kullanabilecek.

Yurt dışında yaşayan seçmenler dikkat!
Yurt dışında yaşayan seçmenler dikkat!
GİRİŞ 27.03.2017 13:27 GÜNCELLEME 27.03.2017 13:27

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Anayasa Değişikliği Halk oylaması için oylarını kullanmaya başladı. Vatandaşlarımız, 57 ülkede, 120 temsilcilikte oylarını kullanabilecek. Oy verme işlemi yurt dışı temsilcilikleri için 9 Nisan 2017 tarihinde son buluyor. Yapılan düzenlemeyle yurt dışı seçmenler artık oylarını istediği temsilcilikte kullanabilecek.

VATANDAŞLAR İSTEDİKLERİ TEMSİLCİLİKTE OYLARINI KULLANABİLECEK

Yurt dışındaki seçmenler bugüne kadar sadece bağlı oldukları temsilciliklerde oy verebiliyordu. Yapılan yeni düzenlemeyle artık yurt dışındaki vatandaşlar, farklı bir konsoloslukta kayıtlı olmalarına rağmen, oy verme gününde kendilerine en yakın buldukları veya istedikleri temsilcilikte oy kullanabilecek.

Örneğin, seçmen kaydı Fransa’da bulunan bir vatandaşımız, Almanya’daki herhangi bir temsilcilikte belirlenen tarihler arasında oyunu kullanabilecek.

SEÇİM TARİHLERİ VE TEMSİLCİLİKLER TEK ADRESTE

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Anayasa Değişikliği Halk oylamasında vatandaşlarımızın oylarını rahat bir şekilde kullanması için seçim tarihleri ve temsilcilikleri tek adreste topladı. Vatandaşlarımız oy kullanmak istedikleri temsilciliklere ve seçim tarihlerine “secim.ytb.gov.tr” adresinden rahatlıkla ulaşabilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı