ABD'den ziyaret öncesi kritik açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Türkiye ziyaretinde FETÖ, Rakka operasyonu ve operasyon sonrası neler yapılacağını konuşacağı açıklandı.

ABD'den ziyaret öncesi kritik açıklama
ABD'den ziyaret öncesi kritik açıklama
GİRİŞ 28.03.2017 09:30 GÜNCELLEME 28.03.2017 09:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey yetkililer, Tillerson’un 30 Mart’ta Türkiye’ye yapacağı ziyarete ilişkin telekonferans düzenledi.

Rakka’yı kuşatma sürecinin hız kazandığını belirten yetkililer, Tillerson’un Türkiye ziyaretinde de bu konunun gündeme getireceğini bildirdi.

RAKKA OPERASYONU MASAYA YATIRILACAK

Yetkililer, "Türkiye’yle sadece kuşatma sürecini konuşmayacağız. Aynı zamanda, DEAŞ’ın toplumu temsil eden bir yapılanmayla kontrol ettiği Rakka’nın operasyon sonrasında nasıl bir hal alacağını konuşacağız" diye konuştu.

Tillerson’un Türkiye ziyaretinde hükümet yetkilileri ve ABD Büyükelçiliği çalışanlarıyla görüşeceğini aktaran yetkililer, “ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un son birkaç hafta içerisinde yaptığı görüşmeleri devam ettireceğiz. ÖzellikleDEAŞ sonrası Rakka’da istikrarın sağlanması konusu gündeme gelecek. Suriye’de bugüne kadar yaptığımız her şey Türkiye’yle yakından müzakere edilmiştir, ve bu devam edecek" ifadelerini kullandı.

YPG'NİN DESTEKLEDİĞİ SDG TERÖRİSTLERİ

Suriyeli Demokratik Güçler'e (SDG) ilişkin bir soruya yetkililer, "Türkiye’nin SDG konusundaki hassasiyetlerine dikkat ediyoruz. Bu konu görüşmelerimizde gündeme getirilmeye devam edilecektir" karşılığını verdi.

"TÜRK YETKİLİLER GÜLEN KONUSUNU GÜNDEME GETİREBİLİR"

Yetkililer, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin, "Bildiğiniz gibi süreci şu anda Adalet Bakanlığı takip ediyor. Türklerin konuyu gündeme getirmesi mümkün ve bakan gündeme getirmeleri durumunda cevap vermeye hazır" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'DEKİ TERÖR OLAYLARI

Tillerson'un Türkiye ziyaretinde Türkiye’de terör saldırıları sonucunda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyeceğini belirten yetkililer, "Tillerson ilk önce son yıllarda terör saldırıları sonucunda hayatını kaybedenler için Türk halkına başsağlığı dileyecek. Türkiye'nin teröre verdiği kurban sayısı bütün Avrupa’nın teröre verdiği kurban sayısından fazla" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Gaz alma konuşmaları olacak bu konuşmadan önce ve sonra lütfen suriye ve ırakta YPG ve PKK hedeflerine birer saldırı yapılsın. ABD nin kontrolünde olan yerlerde olsun lütfen.
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan bunlarin ne isi var yine ülkemizde.
    Cevapla
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    abd defolup gitsin ,hatta abd uçağı türkiyeye inmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar