BM'den Musul çağrısı!

BM, Musul'da en az 307 sivilin öldüğünü bildirerek Irak ordusu ve ABD öncülüğündeki koalisyona, sivil kayıpların azalması için taktiklerini gözden geçirme çağrısında bulundu.

BM'den Musul çağrısı!
BM'den Musul çağrısı!
GİRİŞ 28.03.2017 14:59 GÜNCELLEME 28.03.2017 15:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Cenevre'de yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın, sivilleri binalarda canlı kalkan olarak kullanmaya devam ettiğini ve kaçmaya çalışan sivilleri de keskin nişancılarla öldürdüğünü belirterek "Irak güvenlik güçleri ve koalisyon güçlerinin bu tuzağa düşmemeleri hayati önem taşıyor." dedi.

SORUMLUSU DEAŞ

Hüseyin, 17 Şubat-22 Mart arasında Musul'un batısında en az 307 sivilin öldüğünü ve 273 sivilin yaralandığını aktararak bu kayıpların sorumlusunun DEAŞ ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırıları olduğunun altını çizdi.

ŞEFFAF BİR SORUŞTURMA YAPILMALI

Musul'un batısındaki mahallelerde 23-26 Mart'ta 95 sivilin bombardıman ve DEAŞ'ın kurduğu tuzaklar nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan Hüseyin, Irak ordusu ile koalisyonu sivil ölümlerin en aza indirilmesi için uluslararası hukuk çerçevesinde acilen taktiklerini gözden geçirmeye davet etti. Hüseyin, sivil ölümlerle ilgili "şeffaf" bir soruşturma yapılması gerektiğini vurgulayarak Irak hükümeti ve koalisyon ortaklarını, bölgede DEAŞ'tan kaçan sivillerin haklarını korumaya ve psikolojik destek vermeye davet etti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Thomas, sivillerin hayatını kaybettiği hava saldırılarını DEAŞ'a karşı "karada savaşan güçlere verilen doğrudan desteğin parçası" olarak niteleyerek sivil kayıplarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirmişti.

Albay Thomas, "(Musul'daki hava saldırıları) Sahadaki güçlere destek amaçlı olarak meşru askeri hedeflere ateş ediyoruz. Bize DEAŞ'ın ateş siperi olarak bildirilmiş bir yapıya ateş ettiğimizde, o yapının tamamını veya spesifik bir kısmını hedef alırken bunu tamamen sahadaki güçlere destek olarak yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Salih Görgün 6 yıl önce Şikayet Et
    Saddamın balistik kıtalar arası füzeleri var diye IRAK"a giren ABD (Devil) şimdi de yukarıda yazılanı söylüyor? Hatırlarsanız IRAKI tarumar ettikten sonra Colin L. Powell yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl sonra yanılmışık dedi.
    Cevapla
  • Teyfik 6 yıl önce Şikayet Et
    Atin bu hacli birligini müslüman düsmani hainleri orda türkmenleri yok ediyorlar türkiyeye baglanmasin nufus yok denilsin diye.Bütünhaclilari islam devletlerinden atin yeter yeter artik yeter artik yeter artik yeter artik yeter yeter
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Savaşmasını bilmeyen ordular.Türk ordusuna bakın fırat kalkanı harekatını kendinize örnek alın.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB yani haçlı zihniyeti daima terör örgütleri arasındaki dengeyi koruyor, hangisi zayıflarsa ana yardım ediliyor, denge kaybolursa bir örgüt diğerini yok edecektir. Terörün yok olması bunların işine gelmez.
    Cevapla
  • klas 6 yıl önce Şikayet Et
    ne gözden geçirmesi. kısaca büyük bir ceza almalı abd. Onca masum insnaın ölümüne sebep oldu. milyonlarca müslümanın ölümünden abd sorumludur Abd insnalık suçu işlemiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?