Macaristan AB'ye karşı kampanya başlattı

Avrupa Birliği'nin üye ülkelere müdahale ettiğini savunan Macaristan hükümeti, "Brüksel durdurulmalı" sloganıyla ulusal danışma kampanyası başlatıyor

Macaristan AB'ye karşı kampanya başlattı
Macaristan AB'ye karşı kampanya başlattı
GİRİŞ 29.03.2017 00:26 GÜNCELLEME 29.03.2017 00:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Macaristan hükümeti, Avrupa Birliği'nin (AB), üye ülkelere müdahale ettiğini belirterek, bu konuda Macar halkının fikrinin sorulacağını bildirdi.

Hükümetin resmi Facebook hesabından yapılan "Brüksel'i durduralım" paylaşımıyla ülke genelinde bu hafta "ulusal danışma" kampanyası başlatılacağı belirtildi.

Brüksel'in birçok alanda üye devletlerin alanına müdahalede bulunduğu ve böylelikle ulus devletlerin egemenliğini tehdit ettiği savunulan açıklamada, "Ana mesaj, Brüksel durdurulmalı olacak. Ulusal danışma kapsamında vatandaşlara 6 soru yöneltilerek fikirleri alınacak. Anketleri 20 Mayıs'a kadar geri yollayabilirsiniz. Sizin fikriniz de bizim için önemli." ifadelerine yer verildi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban başta olmak üzere hükümet yetkilileri birçok platformda Brüksel'de görev yapan bürokratların üye ülkelerin yetki alanlarına müdahalede bulunarak, ulus devletlerin egemenliklerini tehdit ettiğini savunuyor.

AB'nin tüm sorunlar karşısında ortak çözüm çağrısı yapıp ulus devletlerin yetkilerini kısıtlayarak kendi yetki alanını artırmaya çalıştığını öne süren Orban, AB yöneticilerinin dünyadan izole şekilde yaşadıklarını, hayati konularda her ülkenin kendi kararını alabilmesi gerektiğini iddia etmişti.

Orban, "Brüksel'deki yöneticiler dünyadan izole bir şekilde, fildişi kulelerde yaşıyorlar. Gerçeği bilmiyorlar ve ne konuştukları hakkında fikirleri bile yok." ifadelerini kullanmıştı.

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver de AB kurumlarının etki alanlarının herhangi bir anlaşma olmadan genişletilmeye çalışıldığını iddia etmişti. Köver, bu girişimi, anayasa değişikliği yapmadan "Avrupa Birleşik Devletleri" altyapısını oluşturma çabası olarak nitelemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Anti ab 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kampanyayı destekleyenlere destek olmalıyız
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Turk damarlari kabarmis :).
    Cevapla
  • VATANSEVER 6 yıl önce Şikayet Et
    Çözülme başladı.
    Cevapla
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    onlarada da zincir vuramazlar onlarda oguzun boyu türkler
    Cevapla
  • Teyfik 6 yıl önce Şikayet Et
    InsALLAH ykinda ayrilir cok iyi olur cok Amin amin amin Evet evet evet evet evet evet evet evet evet evet evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!