Yeni Zelanda ve Ukrayna katliama tepki gösterdi!

Yeni Zelanda ve Ukrayna, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentinde sivillerin ölümüne yol açan kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Yeni Zelanda ve Ukrayna  katliama tepki gösterdi!
Yeni Zelanda ve Ukrayna katliama tepki gösterdi!
GİRİŞ 05.04.2017 14:47 GÜNCELLEME 05.04.2017 14:47

Yeni Zelanda ve Ukrayna, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentinde sivillerin ölümüne yol açan kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully, hükümetin resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, kimyasal silah saldırısını kınadığını belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) harekete geçmeye çağırdı.

McCully, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"Barbar saldırıda mağdurlar arasında özellikle çocukların öldürülmesi ve yaralanması çok korkunç. Vahşetin tüm yönleriyle araştırılması ve faillerinin hesap vermesi için yapılan çağrılara katılıyoruz. Bu, Suriye'de sürmekte olan insani felakete eklenen bir başka acı bölüm. BMGK harekete geçmeli, yoksa böyle korkunç fiilleri görmeye devam edeceğiz."

UKRAYNA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'de kimyasal silahlarla yapılan saldırı ve masum sivillerin toplu katliamını "şok" olarak değerlendirdi.

Ayrıca Klimkin, "Sorumlular adalete teslim edilmelidir." paylaşımında bulundu

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı