Skandal darbe tanımı! Alman yazar saçmaladı

Alman devlet televizyonunda yine skandal bir yayın yapıldı. Sözde Alman yazar Erich Schmidt-Eenboom, ''15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Erdoğan var'' diyerek kan kustu.

Skandal darbe tanımı! Alman yazar saçmaladı
Skandal darbe tanımı! Alman yazar saçmaladı
GİRİŞ 06.04.2017 12:17 GÜNCELLEME 06.04.2017 12:17
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Detay Haber

Alman gazeteci-yazar Erich Schmidt-Eenboom, pazar günü Alman devlet televizyonu ZDF’de katıldığı bir programda skandal sözlere imza attı. Erdoğan düşmanlığını her ifadesiyle açık eden Erich Schmidt-Eenboom, 15 Temmuz da Türkiye gerçekleştirilen ve başarısız olan darbe girişiminin arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğunu iddia etti. Alman yazar küstah açıklamalarını CIA’in istihbarat raporlarına dayandırdı.

BİLGİSİZ BELGESİZ PROGRAMA GELİP, CUMHURBAŞKANINI SUÇLADI

Programa hiçbir belge ile gelmeyip kirli düşünceleriyle Cumhurbaşkanını suçlayan sözde yazar, sözlerine CIA belgelerini kalkan yaptı. Schmidt, "CIA analizlerine göre darbe girişiminde bulunulması gerçek bir darbeyi önlemek üzere Erdoğan tarafından sahnelendi. CIA ve diğer Batılı istihbarat servisleri, Gülen'in darbe girişimini kışkırttığına dair en ufak bir kanıt görmüyor" dedi.

TERÖRİST FETÖ’YE 'ALİM' DEDİLER

15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi 240 vatandaşımızın şehit olmasına neden oldu. Binlerce kişi ise yaralanarak gazi olmuştu. Yüzlerce kişinin kanına giren terörist başına programda 'alim' diye hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Programın sunucusu Maybrit Illner, Erdoğan'ın "neden Türk-İslam alimi Fethullah Gülen ve takipçilerini darbe girişimi konusunda neden suçluyor" sorusuna Alman yazar "Bu, onları suç haline getirmenin ve yok etmenin en kolay yoludur" diyerek saçma tezlerini sürdürdü.

''15 TEMMUZ AŞAMALI BİR DARBEDİR''

Küstah yazar Schmidt-Eenboom, "CIA ve diğer istihbarat servisleri, en gizli iletişim sistemlerine sızma yeteneğine sahipler ve toplanan bilgilere göre, 15 Temmuz aşamalı bir darbe" diye ekledi.

KILIÇDAROĞLU 1 GÜN SONRA AYNI İFADELERİ KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ne büyük bir tesadüftür ki pazartesi günü televizyonların genel yayın yönetmenlerine yaptığı açıklamada AK Parti içinde ByLockçu milletvekillerinin bulunduğunu iddia ederek "Siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor" demişti.

Alman yazarla ortak bir dil tutturan Kılıçdaroğlu, "9.30'da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca FETÖ'cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor" diye konuşmuştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 102
  • Alim dede 7 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Zormemed 6 yıl önce Şikayet Et
    Görüyorsunuz gavurluk neymiş...
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece Almanya değil avrupanın tamamında içi boş kuru kafalar mevcut onlar da karakter diye birşey yok yalan dolan laf olsun diye saçmalıyorlar.bu onlara fayda sağlamaz.
    Cevapla
  • cnr 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın çürüdüğünün , batağa gittiğinin işaretleri
    Cevapla
  • misfir 6 yıl önce Şikayet Et
    başaramayınca senaryo değil mi.ya hu sizene Türkiyeden.siz kendi işinize bakın.katil esede çanak tutun anca.ahlak yoksunları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...