PKK'dan 'Hayır' terörü

Referandumu gölgelemeye çalışan PKK'lılar Hollanda'da yine sahnedeydi. Lahey'de oy kullanmaya giden vatandaşlara keser ve bıçaklarla saldıran hainler 4 gurbetçiyi yaraladı.

PKK'dan 'Hayır' terörü
PKK'dan 'Hayır' terörü
GİRİŞ 11.04.2017 06:42 GÜNCELLEME 11.04.2017 06:45
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

PKK’lılar, 8 Nisan Cumartesi günü Hollanda’da "evet" diyen gönüllü vatandaşlara linç girişiminde bulundu. Hollanda’nın Lahey şehrinde organize olan 15-20 kişilik PKK’lı bir grup, evet gönüllülerine bıçaklı, demirli ve sopalı saldırdı.

Öldüresiye dövülen gönüllüler ağır yaralanıp hastanelik oldu. Gurbetçilerin sandığa olan yoğun ilgisini hazmedemeyen PKK yandaşları Cumartesi 8 Nisan saat 16.15 civarında organizeli bir şekilde 4 Türk vatandaşına linç girişiminde bulundu. Yapılan linç girişiminin açıkça bir öldürme teşebbüsü olduğu görgü tanıklarının verdiği ifadelerde görüldü.

OY BİTİMİNDEN SONRA SALDIRDILAR

Halk oylamasının bitişinden bir gün önce yapılan hain saldırı oy bitiminden sonra açıklandı. Gizli tutulmasının sebebi ise oylama esnasında herhangi bir gerginliği olmaması, halk oylamasının sabote edilmemesi, Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarının galeyana gelmemesi, Hollanda ve Lahey şehrinde taraflar arasında gerginliğin yükselmemesi için halk oylamasından sonra açıklandı.

OLAYI ANLATTI

Saldırıya uğrayanlardan Orhan Aydın şu bilgileri verdi: “Bir grup üzerime geldi ‘Siz burada ne yapıyorsunuz. Senin de Erdoğan’ında...’ diyerek demirlerle, çekiçlerle, sopalarla bana vurmaya başladılar. Sürekli vuruyorlardı. Sesimi arkadaşlar duyunca vurmayı bıraktılar, arabalarımızın camlarını kırdılar. Kafamda dikişler var. Ayağımda ağrılar var”

 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 26
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Brigitte Zypries, Almanya için Türkiye ile ilişkilerin önemli olduğunu söyledi. Bakanları bu olayları bir incelesin sonra kime ne söyleyeceğine karar versin...
    Cevapla
  • Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye bir ekip kurmaz devletimiz bu itlere karşı kelle koltukta gezecek binlerce gencimiz var kasinani kasimak gerekir
    Cevapla
  • bozkurt 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah bir gün avrupanın başına bela olacaklar biraz daha sabır
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    Kilicdaroglu: "kan dökülür", bos tehdid degildi...
    Cevapla
  • Ahievran 7 yıl önce Şikayet Et
    sırf bu yuzden avrupada yaşamak istiyorum orada müslüman bir teşkilat kurup bu tür olaylarda müdahale etmek için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı