BM'den Afrika için dünyaya uyarı! Ölümler...

Birleşmiş Milletler, Somali, Yemen, Güney Sudan ve Nijerya'da milyonlarca kişinin açlık çektiğini ve toplu ölümlerin başlayabileceğini duyurdu

BM'den Afrika için dünyaya uyarı! Ölümler...
BM'den Afrika için dünyaya uyarı! Ölümler...
GİRİŞ 11.04.2017 15:13 GÜNCELLEME 11.04.2017 15:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM), Somali, Yemen, Güney Sudan ve Nijerya'nın kuzeydoğusunda 20 milyondan fazla kişinin açlık çektiğini ya da açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurarak toplu ölümler yaşanabileceği uyarısında bulundu.

BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, "Nijerya'nın kuzeydoğusu, Güney Sudan, Somali ve Yemen'de 20 milyondan fazla insan açlık çekiyor ya da açlık riskiyle karşı karşıya." dedi.

4,4 MİLYAR DOLAR

Laerke, bu dört ülkedeki insani trajediyi sona erdirmek için bu yıl 4,4 milyar dolar yardıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • asd 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu paraları kim hiç ediyor
    Cevapla
  • MİSAFİR 7 yıl önce Şikayet Et
    İsraile milyarlarca dolar yardım yapıyorsunuz. İnsanları katlediyor öldürüyor. Ancak bu açlık çeken insanlara yardım yapmıyorsunuz ölüme terkediyorsunuz. BM tarihine baktığım zaman hep boş laf salatası görüyorum hep ortak olduğu müslüman katliamlarını görüyorum bir an evvel bu zalimler kulübü kapatılmalıdır. Yada müslüman ülkeler bir an evvel BM nin bu tutumuna tepki koymalı ve kendi birliğini kurmalıdır.
    Cevapla
  • çaldıran 7 yıl önce Şikayet Et
    BİRLEŞMİŞ MALLAR duyurunuzu önce siz duydunuz mu,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri