İran'dan ABD'nin açıklamalarına cevap!

ABD'in İran'a yönelik açıklamalarına cevap veren Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığına yönelik iddiaları 'eskimiş' olarak eleştirdi.

İran'dan ABD'nin açıklamalarına cevap!
İran'dan ABD'nin açıklamalarına cevap!
GİRİŞ 20.04.2017 15:13 GÜNCELLEME 20.04.2017 15:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2005'te imzalanan nükleer anlaşmaya atıfta bulunan Zarif, "ABD'nin eskimiş suçlamaları, (onun) İran'ın (anlaşmaya) riayet ettiğine dair kabulünü maskeleyemez" dedi.

Zarif, tweetinde, İran'ın anlaşmaya uymasının ABD Başkanı Donald Trump'ın 'yol değiştirerek kendi yükümlülüklerini yerine getirmeye zorladığını' da kaydetti.

İRAN İLE NÜKLEER ANLAŞMA

Nükleer programının barışçıl amaç taşıdığını savunan Tahran, dünyanın önde gelen ülkeleriyle imzaladığı söz konusu anlaşma sonucunda, ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların hafifletilmesi karşılığında 10 yıllığına uranyum zenginleştirme faaliyetlerini kısıtlama taahhüdünde bulunmuştu.

TILLERSON: ANLAŞMA, NÜKLEERSİZ BİR İRAN AMACINDA BAŞARISIZDIR

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yaptığı son açıklamasında, İran'ın şu ana kadar yükümlülüklerini yerine getirdiğini kabul etti. Fakat Tillerson, anlaşmanın 'ancak İran'ın nükleer silah geliştirmesini geciktireceğini' söylemişti

YORUMLAR 3
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    epeydir kaşınıyordunuz bence vakti geldi gibi..
    Cevapla
  • tolga çakır 7 yıl önce Şikayet Et
    iran islam cumhuriyeti nükleerin haram olduğunu biliyor yapmıyor ama iran korkularından abd ve israilin uykuları kaçmaya devam ediyor..
    Cevapla
  • 4. Murad 7 yıl önce Şikayet Et
    bir kere iranın islamla uzaktan yakından alakası yoktur. şia zihniyetli ve ehli sünneti kafir olarak gören fırakı dâlleden islam devleti olması beklenemez! sen bakma bunların birbirleriyle takışmasına bunlar birbirinin dostudur! deaş denilen ve sünniliği lekeleyen terör örgütü şimdiye dek neden irana israile ve abd ye dokunmadı hiç düşündün mü?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık