'İngiltere AB'ye geri dönebilir'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Tajani, İngiltere’de yapılacak seçimlerin ardından yeni bir hükümet kurulması durumunda AB’den çıkış sürecinin geri döndürebileceğini söyledi.

'İngiltere AB'ye geri dönebilir'
'İngiltere AB'ye geri dönebilir'
GİRİŞ 21.04.2017 10:01 GÜNCELLEME 21.04.2017 10:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu Başkanı Tajani, İngiltere’de 8 Haziran’da yapılacak seçimlerde seçmenlerin Brexit konusundaki fikirlerinin değişmesi halinde Avrupa Birliği’nin İngiltere’ye kollarını açacakları mesajını verdi.

Başbakan May ile Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen toplantının ardından konuşan Antonio Tajani, seçimlerin ardından yeni bir hükümetin kurulması ile İngiltere’nin AB üyeliğinin herhangi bir mahkeme kararına gerek kalmadan geri döndürelebileceğini söyledi.

Guardian gazetesinin yer verdiği haberde ‘’Tajani ‘’ İngiltere’deki seçim sonuçlarından sonra İngiltere AB’de kalmak isterse herkes bunun arkasında olur ve ben de çok mutlu olurum’’ diye konuştu

Başbakan Theresa May ise AB’den çıkış sürecinin başlatılması için gerekli olan Lizbon Anlaşması’nın 50’inci maddesinin uygulanmaya başlamasının ardından geri dönüşün olmayacağını açıklamıştı.

Tajani ‘’Eğer yarın İngiltere’deki yeni hükümet bu konuda pozisyonunu değiştirmek isterse bunu yapmak mümkün olabilir. Son karar 27 Avrupa Birliği ülkesinin kararıdır ancak herkes İngiltere’nin 50’inci maddeyi geri döndürmesinden yana olacaktır’’ diye konuştu.

Başbakan Theresa May ise geçtiğimiz salı günü İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden kesin olarak ayrılarak geri dönüşünün olamayabileceğinin altını çizerek erken seçim kararıyla yeni ve güçlü bir hükümet kurmayı ve Brexit sürecinin en iyi şekilde uygulanması çağrısı yapmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    tönender asla olmiyacak aksine fransa hollanda gibi ülkelerde secimlerde sagcilar kazanirlarsa catir catir avrupa parcalanacak
    Cevapla
  • CIA 6 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler bir oyun oynuyor......
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    İngilterede chp ve hdp yok, hiçbir parti halkın kararı aksine, ben ab de kalıyorum, yüzde 51 yetmez, bizim yüzde 49 Hayır dedi gibi tek bir söz bile etmez.
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    Bosuna rüya görmeyin..ingiltere icin geri dönüs mümkün degil..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!