AGİT'e ait bir araca saldırıldı! Ölü ve yaralı var

Hükümet birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki ateşkes sürecini izlemek üzere Ukrayna'nın doğusunda bulunan bir AGİT gözlemcisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AGİT'e ait bir araca saldırıldı! Ölü ve yaralı var
AGİT'e ait bir araca saldırıldı! Ölü ve yaralı var
GİRİŞ 23.04.2017 14:58 GÜNCELLEME 24.04.2017 07:56
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda bir gözlemcinin bugün hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, gözlemciyi taşıyan aracın ülkenin doğusundaki Luhanks'ta bir mayının üzerinden geçtiği kaydedildi.

KURZ TWİTTER HESABINDAN SALDIRIYI DOĞRULADI

AGİT'in dönem başkanlığını yürüten Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, çatışmaların sürdüğü Ukrayna'nın doğusunda mayının patlaması sonucu bir AGİT gözlemcisinin hayatını kaybettiğini, iki gözlemcinin de yaralandığını belirtti.

Kurz, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Meslektaşımızın ölümü tüm AGİT için şok oldu" dedi. Olayın derhal açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten Kurz, sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini ifade etti.

RUS YANLILARI İLE HÜKÜMET BİRLİKLERİ ARASINDAKİ ATEŞKESİ İZLİYORLARDI

AGİT'e bağlı yüzlerce gözlemci, Ukrayna'nın doğusunda hükümet birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında sık sık ihlal edilen ateşkesi izlemek üzere ülkede bulunuyor. Ukrayna'da 2014 yılında başlayan çatışmalardan bu yana 10 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Avrupa Birliği, Ukrayna krizinde ayrılıkçılara destek verdiği iddiasıyla Moskova yönetimine yaptırım uyguluyor.

YORUMLAR 66
  • Yeni 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye zannettiler her yeri herkes yerini Bilsin
    Cevapla
  • Talha 6 yıl önce Şikayet Et
    agitmiş. hepsi ajan
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Arayan belasınıda bulur mevlasınıda
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    demekki putin bir dünya lideriymiş
    Cevapla
  • deli..dolu 6 yıl önce Şikayet Et
    ben şundan kesinlikle %yüz eminim Türkiyemiz'de son ikibiN2'deb beri yapılan bütün seçimler tarafsız doğru dürüst hilesiz yalansız dolansız yapılmıştır aksini iddia eden kişiler belli gruplardır.,neymiş her seçim kaybettiklerin'de cazgır gibi oylarımız çalındı oylarımız yakıldı oy pusuları ormanlık alanda yakıldı bilmem ne bilmem ne.,peki arkadaş sandıklarda chp ve hdp görevliler yokmu tutanak tutulurken zarflar açılırken oylar sayılırken bütün sandık görevlileri parti görevlileri muşahidlerin hepsi birlikte oradalar girdiğin her seçimi kaybet eee oylarımız çalındı mühürsüz zarf olayı önceden chp ve hdp tarafından hazırlamış alçaklıktır düzenbazlıktır.,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...